„Padlo zde, že se přihlašovali lidé z celého světa. Na internetu jsem však nic moc k akci nenašel," prohlásil například Petr Kapounek z opozičního hnutí Změna pro Prostějov.

Společně s dalšími zastupiteli se ptal, pro koho vlastně kemp byl.

„Šlo o akci, na kterou se mohl přihlásit každý, nebo se mohli účastnit jen členové Rotary klubu?" kladl si dále otázku, se kterou se obrátil na členy Rotary klubu. Odpovědi se však dočkal ze strany zastánců poskytnutí dotace. Někteří z nich se nacházeli i v řadách opozičních zastupitelů.

„Dcera se tam přihlásila na cestu do Norska. Nepoznala tam nové přátele, ale novou rodinu. Jsem rozhodně pro podporu takových aktivit, potřebujeme se otevřít světu," řekla například Hana Naiclerová ze hnutí ANO.

Také další přítomní měli za sebou zkušenost s podobnými aktivitami Rotariánů.

„Kdysi jsem byl u Rotary. Vím jak to tam chodí," uvedl například Václav Kolář, který následně doporučil schválit. Společně s primátorem se také podivil, že se kolem dotace rozproudila diskuze.

„Myslel jsem, že to projde naprosto jasně," sdělil. Na hlasování nakonec došlo a zastupitelé padesát tisíc korun Rotary klubu přiřkli.

Předpoklad Václava Koláře se nakonec potvrdil, ke schválení jasnou většinou došlo. Pro hlasovalo dvaatřicet přítomných zastupitelů.