Stejného názoru je i náměstek primátora Zdeněk Fišer. „Stály zde kolony aut a čekaly na semaforech. Toto na kruhovém objezdu odpadá. Provoz bude rychlejší," míní náměstek Zdeněk Fišer.

Ne všichni Prostějované však s tímto souhlasí. Někteří poukazují na velké množství kruhových objezdů ve městě, další zase na to, že je rekonstrukce křižovatky zbytečná.

„Mě osobně třeba práce na rondelu neomezuje, je to ale podle mě zbytečná záležitost. Světelná křižovatka byla dobře vyřešená a pokud byly v běhu všechny semafory, tak fungovala dobře," říká například postarší muž procházející směrem k přechodu na Vápenici při pohledu na rozestavěnou silniční tepnu.

Problém v omezení provozu nevidí ani ředitelka prostějovské Střední zdravotní školy Marie Dostálová. Studenty přitom čeká ze začátku školního roku dopravní komplikace. Pokud by se totiž chtěli do školy dostat městskou hromadnou dopravou, mají smůlu. Na zastávce Vápenice minimálně do dvacátého září žádný autobus nezastaví.

„Rekonstrukce mě neomezuje, ke škole se dostanu autem. Co se týká studentů, tak si myslím, že je uzavírka až tak neovlivní. Hodně jich chodí do školy pěšky," říká Marie Dostálová s tím, že komplikací v dopravě a pozdních příchodů studentů se nebojí.