Protiskluzová úprava zpomalí provoz před okružní křižovatkou. "Protismykový povrch bude sloužit před příjezdem na okružní křižovatku na ulici Krasická,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil a doplnil, že tato bezpečnostní úprava byla navržena na základě provedené bezpečnostní inspekce v požadovaném úseku místních komunikací v Prostějově a okružní křižovatky v ulici Krasická.

Bezpečnostní protismykový povrch, který znají řidiči v podobě červeného zdrsněného pásu bude položen na místní komunikaci v ulici Okružní.

"Cílem je eliminovat rizikové faktory spolupůsobící při vzniku dopravních nehod a realizovat opaření vedoucí ke snížení počtu nehod, případně jejich následků," doplnil Pospíšil.

Červený pás bude dlouhý pětatřicet metrů, což odpovídá délce brždění při rychlosti padesát kilometrů v hodině. Barevné provedení v červené barvě vytváří psychologické zvýraznění rizikové lokality. Náklady jsou vyčísleny na téměř 163 tisíc korun.

Tragická nehoda mladého řidiče dodávky u Seloutek, 4.8. 2021
Tragédie u Seloutek: mladý řidič dodávky nepřežil

Jasnější obrysy na Újezdě

Stavba „Dopravního terminálu Újezd“ získává jasnější obrysy. Dodavatelem projektové dokumentace bude olomoucká firma. Radní vybrali společnost Alfaprojekt Olomouc.

"Dodavatel předložil v zadávacím řízení ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Konkrétně, jde o zpracování projektové dokumentace pro společné územní a stavební řízení a dokumentace pro provedení stavby na dopravní terminál, kapacitního dvouúrovňového parkoviště a přestavby přilehlých veřejných prostranství v ulici Újezd v Prostějově," nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má stavební rozvoj a investice ve své gesci.

Vizualizace dopravního terminálu na Újezdě. Ilustrativní architektonické řešení, které se bude v dalších stupních přípravy projektové dokumentace měnit.
Na Újezdě vznikne moderní dopravní terminál. A k tomu parkovací objekt

Celková předkládaná hodnota zakázky na zpracování projektové dokumentace je 3,5 milionu korun (bez DPH). Dle hodnotící komise nabídka splnila zadávací podmínky v plném rozsahu. Realizace této investiční akce bude financována z prostředků města Prostějova.