Účastníci si zatančili pod hvězdami, zaposlouchali se do tónů romantické hudby a zhlédli několik vystoupení. V pohádkových prostorech zámeckého parku tak tanečníci zažili nezapomenutelný večer.

Prostor před zámeckou oranžérií, která je v zimě využívána k uskladnění květin a dalších rostlin, se v sobotu večer zaplnil romantiky.

"Letos jsme se inspirovali samotným prostředím zámku a romantického parku, který je často navštěvován a využíván svatebčany a dalšími romantiky chtivými návštěvníky," uvedl s úsměvem Martin Váňa, kastelán zámku Čechy pod Kosířem.

Na náměstí T.G. Masaryka v Prostějově proběhla módní přehlídka místních firem.
Modelky na prostějovském náměstí ukázaly místní módu

Celý ples započal romantickým koncertem ve Velkém sále zámku, který se rychle zaplnil návštěvníky. Tóny romantické hudby tak odstartovaly pohádkový večer plný nevšedních zážitků.

Večerem provázel osmnáctičlenný orchestr Swingband Olomouc a klavírní virtuóz a zpěvák Elly Jay. V průběhu večera se na pódiu odehrála dvě taneční vystoupení. Své taneční umění předvedli tanečníci z Tanečního studia Tomáše Komendy.

Pro milovníky módy se pak uskutečnila módní přehlídka svatebních a společenských šatů svatebního salónu L´amour Olomouc. Lesk pohádkových šatů zaujal nejen ženy, ale i jejich plesové partnery.

"Pro mě to byl krásný zážitek. Prostředí zámku působí romanticky už od pohledu a romantická hudba, dekorace a příjemný letní večer ještě celou atmosféru umocnily," uvedl Robert Nevrlý, který se na ples vydal se svou manželkou.

Kolem jedenácté hodiny přišlo překvapení večera: pěvecké vystoupení sopranistky Jany Šelle, která oslnila posluchače árií z opery Rusalka, Měsíčku na nebi hlubokém.

Plesu se zúčastnilo přes sto padesát lidí. Přípravit tak velkolepou akci není vůbec jednoduché.

"Program se začal ladit zhruba od zimy. Pódia se stavěla ve čtvrtek a v pátek a dekorace jsme připravovali těsně před akcí, aby vydržely co nejdéle," prozradila Deníku Lenka Faltýnková, která na zámku působí jako edukační pracovnice. "Akce se opravdu vydařila a hlavně máme radost, že nás nezradilo počasí," uzavřela. 

Středověká akce Plumlovské verbování ukázala dobové ležení a střelné zbraně.
Na plumlovský zámek se vrátil středověk. Podívejte se