„V sobotu dopoledne probíhala registrace jednotlivých účastníků a po zahájení celé akce následovala soutěž s názvem Aneb jak jsme si hrávali jako malé děti," uvedla Ria Klementová, která se starala o registraci vozidel.

Účastníci například skákali v pytli, chytali rybičky nebo jeli na kole s obrácenými řídítky. Po 13. hodině odjela celá kolona přihlášených aut na Spanilou jízdu do pevnůstky Fort XIII. V Olomouci. Po návratu je čekal další program – přehlídka akrobatického létání RC modelů a večer Retro Disko show.

„Já jsem opravdu moc spokojený, nadšený," řekl hlavní organizátor akce Roman Nezhyba, sám milovník a sběratel historických vozidel.

„Vloni jsem tady uspořádal setkání s názvem Historie naší policie. Organizace byla tak náročná, že jsem si řekl, že už nikdy nic podobného dělat nebudu, přestože se všechno povedlo. Ale pak jsem přece jen vymyslel první ročník tohoto srazu a jsem moc rád, že má akce takový úspěch," uvedl Roman Nezhyba.

K vidění nebyla jen technika, mnoho majitelů svých miláčků přijelo také v dobových šatech a uniformách. „Všechno se mi moc líbí, ale nejvíc oceňuji vojenská vozidla," pochvalovala si Monika Řežanská z Prostějova.

„A kostýmy také nemají chybu, ale musí v těch materiálech být lidem docela horko," řekla na závěr.