Město do nové plovárny investovalo 80 milionů korun.

Tento týden ale magistrát hlásí pokrok.

Během týdne by měl být areál hotový ke kolaudaci. Přitom ještě nyní se na stavbě pracuje. Hotová není příjezdová cesta, dno bazénu ještě ve středu pokrývala fólie. Také některé dokončovací práce teprve směřují k finále.

"Bude třeba ještě udělat rozbory vody, které by mohly trvat tak týden. Nicméně stavba brzy bude připravena k předání provozovateli. Tím je Domovní správa Prostějov" uvedl náměstek primátorky pro oblast investic Zdeněk Fišer. Ze všeho tak vyplývá, že koupaliště bude otevřené nejdříve v polovině srpna.

Metlařské kotlik v Otaslavicích
Čerti vařili guláš. Metlářské kotlik přilákal rekordní účast
Zábavné odpoledne pro děti v Ludmírově
Místo zábavy k vodě. Vedro odlákalo návštěvníky od dětského dne

Občerstvení i převlékárna

Část problémů spojených s administrativou už je ale vyřešena.

"Budova určená pro občerstvení už od hygieny dostala zelenou," uvedla mluvčí radnice Jana Gáborová.

Ta zájemce z oblasti médií ve středu po vznikajícím areálu provedla. Upozornila třeba na některé novinky, jenž na pamětníky čekají.

"Nově zde bude velká brána, po obou stranách budovy - v jedné převlékárna, ve druhé občerstvení. Také je změněná orientace hlavního bazénu," zmínila některé.

Bazén bude také propojený s brouzdalištěm pro děti.

Ty na koupališti najdou také prolézačku se skluzavkou.

V kempu Žralok vystoupili na srpnové noci bigbítové legendy Viktor Sodoma a Karel Kahovec
Sodoma, Kahovec i Petr Novák. Bigbítové legendy to rozjely ve Žraloku
Ilustrační foto
Přemyslovice protestují proti problémové ubytovně. Petici podepsalo už 500 lidí

Jaké bude vstupné?

"Třeba další hřiště tu pro letošek ještě není v plánu," dodala Jana Gáborová. Stanoveno už je naopak vstupné. To bude o něco nižší, než s jakým do budoucna Domovní správa počítá.

"Celodenní vstupenka pro dospělého bude stát 70 korun, pro děti padesát. Ceny už jsou schválené radou města," uvedl ředitel organizace Vladimír Průša. Oproti dřívějšku tak lidé zaplatí až dvojnásobek.

Odměnou by jim ale měl být prostorný, vzhledný bazén s teplejší vodou. Právě technický stav i únik vody dělaly dříve tehdejším provozovatelům starosti. Jedním z důvodů, proč město předloni získalo koupaliště a začalo do něj investovat, byly právě vysoké náklady a zhoršující se stav.

Místní obyvatelé už dříve vznik nového koupaliště uvítali. Veřejná plovárna je totiž v místě od nepaměti a po zrušení koupaliště v Kostelecké ulici a změně Koupelek v aquapark je také jediným v Prostějově.

"Jsem ráda, že se brzy dočkáme. Když vzpomínám na dřívější stav, bylo potřeba spravit snad vše," poznamenala jedna z místních obyvatelek Marcela Glončáková.

Ilustrační foto.
U bývalého cukrovaru v Němčicích vzniknou garáže
Plumlovská přehrada - 23. 7. 2018
Voda v přehradě si polepšila, dostala zeleného smajlíka