Podle náměstka primátora Zdeňka Fišera by nová stála téměř sto milionů korun. Upozorňuje přitom, že je cena stanovená podle sedmnáct let starého projektu armády.

„Navrhneme proto zastupitelům rozpočtové opatření na dokončení demolice hlavního objektu s tím, že je vyhlášeno výběrové řízení pro územní studii využití areálu kasáren. Jeho výsledkem bude postupné budování nového prostoru s byty pro seniory, popřípadě domy s pečovatelskou službou či byty sociálního charakteru podle toho, jaké dotace budou vypsány," uvedl náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Magistrát už přitom vypsal výběrové řízení na zakonzervování budovy a komise už vybrala vítězný návrh od firmy Prostas. Zakázka vyšla na půl milionu korun.

„V případě demolice budovy bychom tyto peníze ušetřili," uvedl Zdeněk Fišer s tím, že město bude chtít zachovat jako vzpomínku na tradici 6. jezdeckého klubu bývalou jízdárnu, která s hlavní budovou jezdeckých kasáren sousedí.

Proti zboření objektu dlouhodobě protestuje opozice. Prostějovem také kolovala petice za zachování kasáren, kterou podepsaly stovky lidí.