Tradiční festival se uskutečnil pod záštitou města Prostějova a představil hudebníky začátečníky i renomované interprety. Náměstím T. G. Masaryka se tak v pátek večer linula filmová i klasická hudba, ale také skladby světových legend jako jsou Queen, Beatles nebo také Michael Jackson.

Červeně sladění hudebníci všech věkových kategorií se sešli na náměstí T. G. Masaryka, aby završili Prostějovské dny hudby. Počasí jim přálo, a tak se v pátek kolem půl deváté večerní začali před pódiem scházet natěšení návštěvníci.

V průběhu koncertu se náměstí postupně plnilo zvědavými posluchači. A že bylo co poslouchat! Hudebníci předvedli své umění na trumpety, basu, bubny, klavír, saxofony, klarinet a další hudební nástroje. Celým večerem provázela Petra Vidmuchová a hudebníky hlasově doprovázela Zuzana Kožnárková z kapely NOVIOS.
Orchestr dirigoval Rudolf Prosecký a v druhé polovině jej vystřídal dirigent Zdeněk Pela. Mimo jiné na orchestru vystoupil ženský Pěvecký sbor Nota Bene, který vznikl v roce 2015.

Co tedy bylo k slyšení? Z filmové hudby například hudba k filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, který krásně gradoval a vytvářel báječnou atmosféru. Za zmínku také stojí hudba k filmu Úžasňákovi. Mimo jiné zazněl také Bohemian Rhapsody, Louskáček, Beat it či Zdivočelá země.

Celý večer se opravdu vydařil a na návštěvnících bylo vidět, jak si atmosféru užívají. Někteří se neostýchali, a dokonce si i zatančili.

Autorka: Šarlota Šínová

Pohádkový les v Čechách pod Kosířem - 25. května 2019
VIDEO: Vodníci i mažoretky. Pohádkový park pod Kosířem přivítal přes 300 dětí
1. Tradice výroby podniku sahá až k roku 1518, kdy získal měšťanský dům U Zeleného stromu várečné právo.
JAK PLYNE ČAS: Podívejte se na archivní snímky z prostějovské Starorežné