Týdenní příměstský tábor zaměřený na pohyb dětí organizuje Sportcentrum – dům dětí a mládeže a hlavním vedoucím je Karel Ondrůj. Netradiční název tábora má svůj význam.

 „Tábor je udělaný tematicky ve stylu olympiády. Pojmenovali jsme ho Hanáckeáda, protože jsme na Hané a nechtěli jsme využívat oficiálních symbolů,“ říká Ondrůj.

První turnus příměstského tábora se Žralokem. 14.7. 2020
Člun, bludiště i bojovka. Děti ve Žraloku si užívají "příměšťák"

Na příměstský tábor se přihlásilo třicet šest dětí.

„Původně nás mělo být čtyřicet, ale někteří se možná kvůli obavám začali odhlašovat. Pak se ale zase někdo přihlásil, takže jsme kapacitu skoro naplnili,“ vysvětluje Ondrůj.

Děti od osmi do třinácti let se celý týden v několika barevně rozlišených týmech předhání v počtu bodů v různých netradičních disciplínách. Jeden z členů žlutého týmu má o vítězi Hanáckeády jasno.

„Máme zatím nejvíc bodů, tak určitě vyhrajeme. Jen je škoda, že tady někteří moc nespolupracují, což já bych rád,“ říká Matyáš Velechovský.

Domov pro seniory Soběsuky vyhrál v projektu Propojujeme generace 28600 korun.
Děti a senioři společně! V Soběsukách vznikne rybízová alej

Na dopravním i školním hřišti

Aktivity byly pro děti nachystané primárně na dopravním hřišti, kde na ně čekal oběd i svačinky. Zavítaly však i na hřiště u školy E. Valenty, kde je více prostoru na míčové hry. Bohužel celý týden nebylo tak hezké počasí jako v pátek.

„Když nám pršelo, šli jsme do haly ve Sportcentru. Mohli jsme tam provozovat všechny sportovní aktivity a bylo to ideální,“ vysvětluje hlavní vedoucí.

Poslední den tábora bylo nakonec hezké počasí a tak děti vyrazily ven. Na hřišti u školy E. Valenty čekaly na týmy různé aktivity od discgolfu, střelby na terč, po házení pytlů s pískem na cíl.

„Moc se mi tu líbí, jsem ráda, že už neprší,“ říká jedna z účastnic táboru těsně před tím, než trefí cíl. Karel Ondrůj dále pořádá akci Tábornické léto, což je jeden z mnoha příměstských táborů, na jejichž organizaci se podílí.

Obnovení bezobalového obchodu v Prostějově naproti divadlu
Křížaly i stáčený ocet. Jediný prostějovský bezobalový obchod znovu v akci