"Braly hned na začátku, teď se to otočilo a nic," komentoval jeden ze soutěžících na západním břehu. Na vině byl pravděpodobně sílící vítr, který nahnal ryby k protilehlému břehu.

"Tak pojď miminko," povzbuzovala svůj úlovek Jarmila Sivcová, která dodala: "Dnes už je to šestý kapr."

Jarní etapa výstavy Flora Olomouc.2019
Podívejte se na Top 10 turistických cílů v kraji. Vévodí jim Flora a zoo

Vítěz chytal na rohlíček

Rybáři lovili po celé dopoledne a vcelku se jim dařilo. Suverénním vítězem se stal Martin Gamba z Hamer. "S výhrou jsem nepočítal, ale snažil sem se. Chytal jsem na pařený rohlíček. Bralo to vcelku dobře. Loni jsem byl druhý, vyhrál brácha," líčil své pocity Martin Gamba a pokračoval.

"Na každém rybníku berou ryby na něco jiného. Tady v Drozdovicích nám to sedí. Chytil jsem celkem devětadvacet kaprů. Rybaření se věnuji přes třicet let. Ta dnešní výhra, zvláště když budu v novinách mě bude stát nějaké rumy!"

Celkový vítěz měl součet centimetrů 1063, druhý Květoslav Gamba vytahal kapry v celkové míře 798 centimetrů. Velmi dobře si vedla nejlepší žena ve startovní listině Jarmila Sivcová s 517 centimetry.

Autistický chlapec Tobiáš Nábělek
Tobík miluje čísla, s komunikací ale bojuje. Je totiž autista

I s malým prutem se dá chytit obr

"Chytám už devět let. Dnes se mi dařilo, byla jsem i loni, ale letos to bylo mnohem lepší. Chytla jsem třináct kaprů," smála se rybářka ze Smržic, která měla suverénně nejmenší udici.

"I s malým prutem se dá chytit velká ryba. Není to o tom, kdo jakou má výbavu. Chytala jsem na rohlík. Můj největší úlovek je kapr, který měl jednadvacet kilo."

Největšího kapra dne pak chytil Petr Krátký a měřil čtyřicet šest centimetrů. Závody organizoval prostějovský pobočný spolek Moravského rybářského svazu.

"Jednalo se první ročník rybářských závodů primátora statutárního města Prostějova. S účastí dvaatřiceti rybářů jsme spokojení. Rozhodně budeme pokračovat, ale přemýšlím, že to příští rok uděláme na podzim. Budou větší kapři a myslím, že přijede i více lidí," hodnotil Pavel Müller, jednatel prostějovského rybářského spolku.

Smutnit nemuseli ani ti, kteří žádnou rybu nechytili. Po skončení závodů se losovala kapří tombola, ve které bylo pětadvacet kousků mezi dvěma a třemi kily. 

Adriana Sychrová, Prostějov, narozena 5. června 2019 v Prostějově, míra 51 cm, váha 3150 g
Nově narozená miminka na Prostějovsku - 23. týden 2019
Malinovou, mangovou nebo obě? Pro děti zmrzlinu s jednorožcem? Ve Štarnově letos nabízejí několik novinek.
Dáte si jednorožcovou? Zmrzlináři mají za jedna, vzkazují hygienici