Zábavnou formou informují děti o historii i současnosti Prostějova. „Kvízy, doplňovačky, různé hádanky na čtyřiadvaceti stranách jsou plné názvů zdejších kulturních památek i jmen osobností, které se zasloužily o rozkvět města," uvedla primátorka Alena Rašková.

Fotografie, kresby i vystřihovánky odkazují na významné budovy, archeologické vykopávky a třeba místní sochy. O požáru, který Prostějov zachvátil v roce 1697, se děti dozvědí například z komiksu.

„Podobnou publikaci už mají také v Olomouci a mně se líbí, že se školáci dozvědí zábavnou formou o historii svého města i jeho významných obyvatelích," doplnila Alena Rašková.

Tu prostějovskou si mohou zájemci koupit ve zdejším Regionálním informačním centru. Brožovaná publikace se zde začala prodávat v pátek 11. listopadu.

„Mně se moc líbí a myslím si, že to je pro děti výborná pomůcka. Oceňuji dobrý formát i kvalitní materiál, takže publikace určitě vydrží a nebude z ní po chvíli trhací kalendář," usmála se pracovnice informační služby Lenka Gartnerová. A dodala, že to může být i milý vánoční dárek.