„Mám zde tatínka, babičku i tetu. V podstatě celou rodinu. Každý týden se zde stavuji," uvedl postarší muž, jeden z návštěvníků městského hřbitova.

Podobně jaké jiní lidé se i on chystá během Dušiček na další místa. Zatímco však například prostějovský fotbalový trenér František Jura jezdí až do Mostu, v případě muže, který nechtěl sdělit své jméno, půjde o kratší cestu.

„Chystám se ještě do Otaslavic," prozradil.

Ukázalo se také, že někteří lidé z Prostějova a okolí nezapomněli ani na slavné rodáky. Například na hrobě básníka Jiřího Wolkera hořelo hned několik svíček. Některým z lidí, kteří se na místo posledního odpočinku básníka přišli podívat, se však příliš nelíbila podoba hrobu a pieta místa.

„Město by se podle mého mělo o tento hrob starat lépe," uvedl František Sokol při pohledu na náhrobek. „Místo se dá snadno přehlédnout, není zde ani pořádně uvedené Wolkerovo jméno," dodal a zároveň zavzpomínal na dřívější doby.

Ukázalo se, že si cestu k hrobu Jiřího Wolkera nenašel zdaleka poprvé. „Byla zde každý rok kytice z Venezuely. Asi tam žije hodně Čechů, kteří si tuto osobnost stále pamatují," mínil.