Podněty pak magistrát podle primátorky Aleny Raškové řeší a plánuje řešit.

„Co si lidé přáli, na to jsme se podívali. Některé věci už plníme," řeka primátorka.

Jako jeden z řešených problémů, který je navíc dlouhodobého rázu, uvedla zápach v Žešově. Zde se už několik let potýkají s pachem pocházejícím z kanalizace.

„Tuto situaci už jsme po loňském setkání řešili. Stejně tak dojde na výstavbu workoutového hřiště ve Vrahovicích, počítá se také s rekonstrukcí ulice Jano Kőhlera. A to včetně kanalizace," řekla primátorka, která tak připomenula jednu z nejdražších investic města v probíhajícím roce.

Ve Vrahovicích-Trpínkách také nyní vzniká nová autobusová zastávka.

„Nově bude menší riziko, že autobus někoho srazí. Pokud totiž v obou směrech zastaví, budou zadky k sobě," uvedla Rašková. Lidé však měli své požadavky a připomínky také v další prostějovské městské části v Čechovicích.

Na některých místech v Čechovicích lidem vadila doprava, jinde nevzhlednost veřejné zeleně. Nebo také neexistující lampy.

„Zatím vzniká projekt. Bude se řešit funkce hřiště, protože to je školní a jeho případné osvětlení by sloužilo spíše rekreačním sportovcům ve večerních hodinách," vysvětlil náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

MALÁ ÚČAST

Setkání obyvatel s komunálními politiky na území Prostějova loni na podzim poznamenala menší účast lidí. Mezi těmi, kteří si na něj cestu našli, pak byl třeba Aleš Letocha, obyvatel Žešova.

„Není zde zatím taková odezva, jak jsem doufal. Kolem zápachu se sice něco děje, byly tam podle mých zpráv nějaké kontakty, ale budeme si asi muset počkat. Celkově řešení problémů zde nejde úplně podle očekávání, třeba co se týká chodníků a přípravy projektů. Na druhou stranu stavební práce probíhají až na jaře, tehdy se uvidí," vyjádřil se pro Deník Aleš Letocha.