„Narození dítěte je radostnou a významnou událostí, která změní váš život od základu. Je to především váš osobní a niterný zážitek, který společně s rodinou prožíváte, ale současně se tato událost dotýká i místa, kde rodina žije, a proto se dnes v obřadní síni prostějovské radnice scházíme, abychom přivítali vašeho syna, vaši dceru mezi nejmladší občánky města Prostějova,“ uzavřela Drmolová.

Čtrnáctiletý Samuel Fiala z Prostějova, se vydal dobýt hokejový svět. 19.2. 2020
Mladý hokejista z Prostějova žije svůj sportovní sen, teď válí za Tygry

Důležitost láskyplného vztahu

Program následně hudebně a recitačně oživilo vystoupení žáků prostějovské Základní školy Edvarda Valenty. A rodiče, jejich děti i ostatní rodinné příslušníky pak následně uvítal radní města, Jan Krchňavý, který přednesl nejen slova uvítání, ale mluvil i o zodpovědnosti a důležitosti láskyplného vztahu mezi rodiči a dětmi.

„Města netvoří jen budovy, ulice a úřady, ale v první řadě společenství jeho občanů. Město jsme my, Prostějované, od nejmenších po seniory. Je proto pro nás velkou radostí, že dnes můžeme do našich řad přivítat malinké Prostějovánky,“ dodal závěrem Krchňavý.

Rodiče se poté jednotlivě zapisovali do pamětní knihy. Každé miminko také od města obdrželo finanční dar a knihu o Medvídku Pú a každá z maminek dostala bílou růži.

Výstavba cyklostezky podél severního břehu plumlovské přehrady - 18. února 2020 - bagr buduje čtyři metry vysoký násyp (na snímku stavbyvedoucí Michal Macháček)
Cyklostezku na přehradě už staví, podívejte se. Bude mít i 70 metrů dlouhý most