I když, jen některá. V případě nezamyslického totiž platí to, co v minulých letech: není jisté, že nějaká další bude.

„Jednání neprobíhají. Řekli mi tehdy na podzim, že prodávat nechtějí, od té doby se nic nezměnilo. Mám informace o tom, že je areál opět v nabídce realitní kanceláře,“ uvedl starosta Nezamyslic Vlastimil Michlíček.

Minulou sezónu měl městys koupaliště v pronájmu, také předloni pak jeho provoz zajišťoval.

Nejistá je také situace v nedalekých Mořicích. Zde už loni neúspěšně nabízel obecní úřad pronájem koupaliště, i s občerstvením.

„Nikoho se nám sehnat nepodařilo, ani jsme nenapouštěli vodu. Pokud se to nepodaří ani letos, napustíme prostě nádrž z půlky a uděláme z ní rezervu pro hasiče,“ řekl starosta obce Martin Obruča s tím, že zatím se nikdo neozval.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé v Konici odmítají novostavbu. Bojí se vzniku ubytovny pro chudé

Vrahovice: velké změny

Velké změny pak lze očekávat do budoucna ve Vrahovicích.

Majitelé tamní plovárny z řad Sokolů dlouhodobě volají po opravách. K nim nakonec dojde už letos, ovšem v režii nového vlastníka: města Prostějova.

„Letošní sezona je v režii Sokola. Práce budou zahájeny ihned po ukončení koupací sezony. Zastupitelstvo schvalovalo pro Sokoly každoročně dotaci na provoz koupaliště,“ řekl k chystanému létu ve Vrahovicích náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Další podrobnosti pak přidal Rudolf Raška, představitel vrahovického Sokola.

„Budeme se snažit spíše o opravy a udržovací práce. V plánu nejsou žádné novinky, pouze návrat k třicetikorunovému vstupnému, takové rozlučce s věrnými plavci,“ uvedl Raška.

Stražisko: nové občerstvení

Bez velkých změn pak zatím chystají také koupaliště ve Stražisku. Alespoň podle slov starosty Jaroslava Kronera.

„Přípravy startují. Zatím jediná změna, kterou návštěvníci poznají, je nové občerstvení. Jinak řešíme hlavně technické problémy. Třeba nás ale ještě něco napadne,“ prozradil.

ČTĚTE TAKÉ: 

Tuhý u soudu popřel vinu: Za mě OP prosperoval

Proměna Ruďáku začne brzy. Přibude parkování i nové chodníky

Derby je pro mě chlapská výzva, říká Matouš Venkrbec