Lidé mohou zažít vše od kursu potápění až po stále populárnější zorbing, což je pohyb v obrovském průhledném balonu. Člověk v něm připomíná křečka v běhacím kole. Z nabídek firem si stačí jen vybrat.

Tradičním povyražením obyvatel Prostějovska je tandemový seskok padákem. „Na to, jaká je v Prostějově kupní síla, je tady o skákání velký zájem. Na Prostějovsku lidé parašutismus znají,“ říká Jaroslav Koribský z Falconairu Prostějov.

Lidé se také čím dál častěji snaží dostat pod hladinu. „Protože mají lázně zavřeno, máme teď problém se zajišťováním výuky začátečníků,“ komentoval situaci Tomáš Melichárek z potápěckého Dive Crew clubu, který pro zájemce zajišťuje i výuku šnorchlování.

Tradiční zábavou se stal paintball. „Jediným problémem je teď o prázdninách to, že lidé nemohou sehnat dost lidí, aby si zastříleli,“ informoval Vladimír Erben z prostějovského Paintball clubu. Jako novou atrakci nabízí provozovatelé klubu obrovský míč na zorbing. „O ten je stále velký zájem, je jedno jestli před prázdninami nebo během nich,“ dodává Erben.

Nově otevřená škola in-lineového bruslení má mezi Prostějovany také hodně zájemců. „Fungujeme teprve prvním rokem, ale zájem je velký a tak učíme děti od šesti do dvanácti let pořád,“ uvedl instruktor školy Jiří Novák.

To majitel půjčovny čtyřkolek Tomáš Dostál si na zákazníky tak trochu postěžoval: „Máme negativní zkušenosti s půjčováním čtyřkolek na celý víkend. Většina strojů se vrátila v katastrofálním stavu. Od té doby půjčujeme čtyrkolky jen na určitý počet hodin na naší dráze.“

Jednou z nejoblíbenějších zábav mladých lidí je hraní počítačových her. Spolumajitel nově otevřené prostějovské XBoxové herny Petr Dýčka si na nezájem hráčů nemůže stěžovat. „V odpoledních hodinách máme převážně plno, lidé využívají i našich slev,“ prozradil.

Petr Syrovátka