Objízdná trasa je vedena už tak přetíženým centrem města, což zapříčiňuje ještě větší zácpy a kolony na ulicích Dolní, Újezdu a Olomoucké.

"Ráno mezi šestou a osmou, se jedná o minimálně čtvrthodinové zdržení," potvrzuje Jan Kubalák, který denně dojíždí za prací z Kralic na Hané.

Důvodem uzavírky jsou opravy rozpraskaného povrchu estakády na D 46.

"Od úterka probíhají v úseku mezi 24,3 a 25,8 kilometrem D 46 lokální opravy vozovky. Provoz ve směru na Olomouc je veden v jednom jízdním pruhu. Objízdné trasy jsou vedeny po silnicích III/3674, II/367, II/150, II/150A a II/366," informoval Jan Studecký, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Náměstí v Němčicích nad Hanou. Ilustrační foto
V Němčicích to po volbách vře, padlo i trestní oznámení
Ilustrační foto
První stížnost na senátní volby je ze Slatinek

Bloudění zacpaným městem

Řidiče neznalé zkratek pak žene objíďka za uzavřenou nájezdovou větev přímo do středu Prostějova.

"V úterý jsem si to neuvědomil a jel jsem po šipkách. Tolik sprostých slov, co ze mě vyletělo si ani nepřejte slyšet. Než jsem se dostal na druhý konec města, tak jsem málem zešedivěl," pokračoval v líčení své eskapády Kubalák a dodal: "Ve středu už jsem to vzal přes Vrahovice. Na Dolní a Olomouckou se to ve špičce opravdu nehodí."

Strastiplné poskakování řidičů v ranních a odpoledních špičkách napříč centrem Prostějova by mělo skončit ve středu.

"D 46 by měla být v dotčeném úseku opět plně průjezdná od středy 31. října," potvrdil Jan Studecký.

Řidiči z okolí Kralic na Hané, Klenovic na Hané nebo z jižní a východní části města, si tedy při svých cestách do krajského města ještě chvíli užijí.

Záchranářská ulička - Jako pomůcku použijte pravou ruku – palec je levý pruh, pak mezera pro záchranáře, a pak ostatní pruhy.
Řidiči se stále nenaučili uhýbat. Změnou zákona to ale není
Slavnostní otevření opravené sokolovny v Tištíně
Velká sláva! Na otevření opravené sokolovny v Tištíně přijel i TGM