„Většina zastupitelů se přiklání k veřejné aukci. Oficiálně to potvrdíme na květnové radě,“ uvedl prostějovský místostarosta Vlastimil Uchytil. Tento způsob prodeje je prý nejprůhlednější. O to, vydělat na pozemcích co nejvíce peněz, ale podle jeho slov nejde.

„V úvahu přicházelo několik možností, losování, obálková metoda nebo dražba. Poslední varianta je vzhledem k obrovskému zájmu potencionálních kupců nejvíce transparentní. Vše bude pod naprostou kontrolou. Pozemek získá ten, kdo dá víc,“ vysvětlil prostějovský místostarosta s tím, že podle posledního průzkumu, který si radnice nechala vypracovat, mělo o padesát parcel zájem okolo tří set padesáti lidí.

Metr čtvereční parcel o výměrách 646, 715, 760, 1000 a 1200 metrů chtělo město prodávat za hruba tisíc korun. V dražbě se tato cena může dost razantně zvýšit.

To je důvod, proč o koupi pozemků u nemocnice ztratil zájem Jiří Hudec z Prostějova. „S přítelkyní jsme si chtěli v této lokalitě postavit menší přízemní domek. Dokonce jsme se zapojili do průzkumu, který před několika měsíci dělala radnice. Do aukční síně se podívat zajdeme, ale pochybuji, že parcelu koupíme. K nemocnici se prostě nastěhuje smetánka, stejně jako k Tenis Clubu,“ míní Hudec.