Členové hodonínské preventivně informační skupiny je přijeli navštívit a předvést něco ze svého umu.

„Většinou jezdíme na pozvání, jako v případě tohoto tábora,“ uvedl tiskový mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Ten zároveň vysvětlil, jak spolupráce mezi vedením osady a policií funguje.

„Na tábory jezdíme opakovaně. To znamená, že vedení tábora už podobnou akci někdy dělalo přes někoho od policie, nebo je někdo z vedoucích na táboře policista,“ příblížil.

Pokud ale táboroví vedoucí nemají ve svých řadách policistu a rádi by svým svěřencům předvedli něco z této profese, nemusí zoufat.

„Kontakt na policii není problém získat. Vedoucí se mohou také zeptat u nás, jestli jsme ochotní udělat ukázku, nebo prezentaci,“ přibližuje postup Zámečník.

Vřesovičtí táborníci měli možnost zhlédnout například ukázku policistů ze skupiny služební přípravy. „Najednou zasvištělo vzduchem tělo protivníka, na kterém jsme dětem demonstrovali, jak se policisté učí sebeobranu a jak zneškodňují pachatele,“ uvedl Zámečník.

Děti si mohly prohlédnout také zbraně, donucovací prostředky a pomůcky, které policisté používají pro výkon služby. „Vše si mohly pořádně osahat a vyzkoušet. Tahle část nebyla doménou pouze chlapců. Také dívky projevily zvědavost a zájem,“ informoval Zámečník.

Nechyběl ani psovod, se svým čtyřnohým kamarádem. „Ti dětem předvedli svou sehranost a radost pejska, když může plnit povely svého pána,“ uvedl Zámečník.

Děti nepřišly ani o možnost prohlédnout si policejní auto a zakřičet si do megafonu. „Letos jsme už podobnou akci absolvovali na jarním táboře na Mlýnkách. Čekají nás ještě dvě akce v srpnu, jedna ve Vřesovicích, jedna ve Bzenci,“ zakončil Zámečník.