„Benzín máme nyní za 29 korun a třicet haléřů, naftu za dvacet sedm korun a dvacet haléřů. Zítra už by však mělo být laciněji," uvedl v pondělí například Josef Koudelka s tím, že by se na pumpě v Protivanově měl tankovat benzín už za necelých devětadvacet korun za litr.

Jen málokde se však na takovou cenu řidiči dostanou. Pod devětadvaceti korunami jsou aktuálně ceny jen na čerpací stanici Tesco v Konečné ulici v Prostějově a ve Vrahovické ulici v provozovně Hunsgas. Těsně nad ní jsou Držovicích v pobočce firmy Unicorn.

Jinde už řidiči natankují dráž. Nejčastěji se cena jednoho litru Naturalu 95 pohybuje těsně pod hranicí dvaceti devíti a půl korun.

Jiná situace přitom není ani v obcích a městech sousedících s Prostějovem. Drysice, Kojetín, Jedovnice nebo Tovačov, ani zde řidiči nemohou očekávat, že se dostanou pod devětadvacet korun za litr benzínu.

Podle všeho se však zatím vliv cen na zájem motoristů o pohonné hmoty nijak neprojevuje. Stejně tak si oslovené obsluhy čerpacích stanic, případně jejich majitelé, zatím nevšimly toho, že by například z důvodu začátku dovolených poptávka po benzínu či naftě opadla.

„Rozhodně ne, žádný pokles jsme nezaregistrovali. Je zde pořád narváno," sdělila například obsluha čerpací stanice Benzina ve Vrahovické ulici.

„Menší zájem je o motorovou naftu. Za tím bych však viděl určitou stagnaci ekonomiky. Zatím bych ale neřekl, že by byl výrazně menší," zhodnotil situaci majitel čerpací stanice a autodopravy v Konici Karel Marek.

Ceny benzínu 

PROSTĚJOVSKO - k 14. 6. 2016

Tabulka