Kemp U Žraloka a okolní les opět zaplnily pohádkové bytosti. V sobotu se tu konal populární Pohádkový les. Už tradiční akce má u rodičů i dětí velký úspěch. V lese na ně čekalo osmnáct stanovišť s různými pohádkami.

Nechyběla bílá paní, čarodějnice z Perníkové chaloupky, Karkulka nebo čert, který na místě vážil hříchy dětí na váze. Potkat se ale děti mohly i s postavami z moderních pohádek. Les obývala princezna Elsa z Ledového království, nebo SpongeBob.

Celý okruh pohádkovým lesem měřil asi dva a půl kilometru, i to bylo ale pro některé účastníky moc. „Už nemůžu dál,“ postěžoval si jeden malý chlapec, sotva vešel do lesa. Jeho maminka ho ale rychle ujistila, že ještě jít může.

Po lese byla rozmístěna téměř dvacítka stanovišť.

„Máme sedm soutěžních stanovišť, kde musí děti plnit úkoly,“ řekl organizátor Marek Otruba ze Spolku plumlovských nadšenců.

Zbylá zastavení byla doplňková. Děti musely v rámci úkolů věšet prádlo, pocvičit se v angličtině, nebo poznat jedlé houby.

„Zrovna jsem prošel celou trasu. V lese je po včerejším dešti moc příjemně, takže i počasí vyšlo,“ pochvaloval si organizátor.

Instalace nové informační tabule u rozhledny Kopaninka v Repechách
Kopaninka se stále zvelebuje. Teď má i zbrusu novou, pestrou informační tabuli
Ornitologové v těchto dnech zaznamenali stovky čápů bílých, jak se zastavují na cestě do Afriky na polích s přemnoženými hraboši. Na Hané mají hody. Na snímku lokalita u Vrbátek.
K Vrbátkám se slétlo 200 čápů a loví hraboše

Spokojené děti i jejich rodiče

Rodiče byli s akcí pro děti spokojeni.

„Zatím se nám tu líbí moc. Jsem tu letos poprvé, ale žena tu byla už minulý rok. Myslím, že příště sem zajdeme znovu,“ uvedl návštěvník Luboš Hrazdira.

Poněkolikáté akci navštívila i Ladislava Pechová.

„Líbí se nám tu stejně jako každý rok, jezdíme sem pokaždé,“ popsala pravidelná návštěvnice. Poprvé na akci byla Petra Ondrušíková. „Je to tu hezké, myslím, že přijedeme i další rok,“ řekla.

Co bylo letos nejoblíbenější atrakcí si Marek Otruba určit netroufá.

„Myslím, že to hlavně není otázka na mě,“ usmál se. Jedna z účastnic má ale jasno. „Nejvíc se mi líbila Karkulka,“ svěřila se.

Kromě samotného Pohádkového lesa na děti čekal i bohatý doprovodný program. Mohli se brodit hasičskou pěnou, projet na ponících, skákat na trampolíně, jezdit na skluzavce, nebo sledovat hasiče při ukázce zásahu. O hudební produkci se po celý den starala skupina Marbo. Program skončil v osm hodin večer.

Autor: TOMÁŠ KISS

Plumlovská přehrada - pláž U vrbiček
Plumlovská přehrada dostala trojku, koupání ale zakázáno není
Koupání v Podhradském rybníku v Plumlově
Je koupačka ve Žraloku nejlepší? Můžete jí dát hlas v krajské soutěži