Zatímco v nížinách se budou teploty zpočátku držet nad nulou a hodit se bude deštník, na horách se čeká sníh a lehce mrazivo.

V polovině týdne se má ochladit a vločky by se mohly objevit i v nižších polohách.

Prvním miminkem, které přišlo na svět na Nový rok v Olomouckém kraji, je Natálka. Narodila se dvanáct minut po půlnoci v olomoucké Fakultní nemocnici třiadvacetileté mamince Nikol Dreslerové.
První miminkem roku 2021 v Olomouci je malá Natálka

Pondělí bude v Olomouckém kraji zatažené až oblačné, místy se slabým deštěm nebo mrholením, v polohách nad 700 m se čekají srážky smíšené a sněhové. Nejvyšší teploty 3 až 6 °C, na horách -2 až +2 °C. 

I úterý bude pod mrakem a srážek přibude. Sněžit má během dne na většině území, v nížinách i pršet.

"V polohách pod 500 m déšť se sněhem, zpočátku i déšť . Nejvyšší teploty 0 až 3 °C, na horách -4 až 0 °C," předpovídá Zbyněk Návrat z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

I když se letos kvůli koronavirovým opatřením první lednovou sobotu nekonal tradiční novoroční výstup na Helfštýn a brány hradu zůstaly zavřené, milovníci turistiky si výšlap nenechali ujít - lidé sem dorazili z Přerova, Hranic, Lipníku nad Bečvou, ale i
Tradice je tradice. Na Helfštýn vyrazili pejskaři i rodiny s dětmi. Podívejte se

Nebe zůstane nad Moravou zamračené zřejmě až do víkendu, teploty půjdou mírně dolů.

Ve středu se čeká opět převážně zataženo, od jihu místy sněžení, v polohách pod 400 m déšť se sněhem zpočátku i déšť. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C.

Rovněž čtvrtek má být pod mrakem, místy se slabým sněžením a teplotami okolo nuly.

Mlha nad Olomoucí a sluncem zalitý Sv. Kopeček, 31. prosince 2020
VIDEO: Mlha a slunce silvestrovsky kouzlily nad Olomoucí

Výhled na závěr týdne zatím předpovídá převážně oblačno se sněhovými přeháňkami, někde se může vyčasit až na polojasno. V noci má mrznout, přes den se teploměry vyšplhají maximálně lehce nad nulu.