„Případ napadení tenistky Kvitové nadále prověřujeme. Pokud nastanou nové skutečnosti, budeme veřejnost informovat,“ sdělil stroze policejní mluvčí Libor Hejtman k incidentu, jehož vývoj sleduje nejen tenisový svět.

Do domu Petry Kvitové se pachatel dostal 20.prosince ráno za pomoci lsti. Kvitové se představil jako revizní technik, který jde zkontrolovat kotel. Jestli muž věděl, kdo je za dveřmi, nebo ne, není jasné. U vstupu do bytového domu v Prostějově její jméno najít nemohl – na zvoncích nefiguruje.

Na případu od té doby pracuje tým kriminalistů.

„Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás prioritou,“ ujistila před časem krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Podpořit úspěch policejního vyšetřování se snažil i tenisový klub. Případné svědky motivoval finanční odměnou, již vypsal na dopadení pachatele. Odměnu nato ještě zvedl člověk, který se s nabídkou pomoci obrátil na právníky Kvitové.

Pilsner Urquell Original Restaurant na prostějovském náměstí TGM
Hluk z restaurace na náměstí TGM trápí obyvatele dál. V plánu je další měření

Pořezána na čtyřech prstech

Ozvaly se desítky lidí. Policie všechny informace, a to nejen od občanů, postupně prověřovala. K dopadení konkrétního pachatele však detektivy nepřivedly. Alespoň ne zatím. Mezi prověřovanými byli i lidé s kriminální minulostí.

Při přepadení byla Kvitová pořezána na čtyřech prstech levé ruky, v níž drží tenisovou raketu. V tu chvíli se podle dostupných informací bránila útočícímu pachateli, který jí držel nůž v oblasti krku.

Kvitová měla dva přetnuté nervy, sedm šlach. Operace trvala několik hodin. Chirurg Radek Kebrle, který poškozenou ruku spravoval a řídil i rehabilitaci, popisoval, že zranění odpovídalo popisu útoku, jak jej vylíčila tenistka. Kvitová podle něj 20.prosince ráno bojovala o život.

Policie prošetřuje sledovaný případ pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vydírání.

„V případě prokázání viny pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let,“ připomněla již dříve Dolejšová.

Policie zveřejnila předběžnou podobu pachatele, který v úterý v Prostějově přepadl tenistku Petru Kvitovou a pořezal ji na ruce.
Tento muž přepadl tenistku Kvitovou. Policie zveřejnila podobu útočníka