„Jedná se o tradiční akci, takže pokud není skutečně mizerné počasí, lidé přijdou. Letos máme i více stánků," sdělil Deníku kastelán zámku Pavel Zástěra.

Na děti čekalo během Dušiček v Plumlově hned několik lákadel. Ty nejmenší si mohly vyzkoušet soutěže plné házení a zkoušek zručnosti. Zároveň se mohly připojit k čarodějnici, která je vzala do kola a protančila s nimi velkou část odpoledne.

Nechybělo však ani sklepení plné strašidel či soutěž o nejhezčí dýni. Halloween v Plumlově byl však především plný strašidelných ma­sek.

„Moc se nám zde líbí," uvedla Hana Prachařová, která v tu chvíli vedla za ruku ducha.

„Dýni sebou dneska nemáme, nechali jsme ji doma. Už je ale vydlabaná," dodala. Další návštěvníky zaujaly hlavně stánky. Na nádvoří si lidé mohli zakoupit pouťové balónky, hračky ale také občerstvení.

„Jsem zde poprvé, přivedl mě sem tatínek od malé," řekla Zemánková Michaela. Připustila s úsměvem, že patří mezi ty, koho zaujaly hlavně stánky s občerstvením.

„Svařák mají dobrý," poznamenala. „Ale půjdeme se podívat i na strašidla do sklepení," doplnila s tím, že ještě skupinka kolem ní neprošla všechno.

Jak připomněl kastelán zámku, Halloween není zdaleka poslední akcí v letošním roce, která se zde bude pořádat.

„Bude zde také tradiční vánoční výstava, v Plumlově se také bude rozsvěcet vánoční stromek. Čekají nás také Andělské slavnosti spojené s rozsvěcením stromku či zabijačkové hody," přiblížil Pavel Zástěra, na co se návštěvníci památky mohou ještě těšit.