Vrbiček sezona už začala

„Byl to letos zatím nejlepší víkend. Pomohlo nám nejen slunečné počasí, ale i to, že ve čtvrtek byl státní svátek,“ pochvalovala si dívka z občerstvení na pláži U Vrbiček. Pláž je v provozu od poloviny dubna. Tehdy však bylo občerstvení otevřeno pouze o víkendech. „Od května už jedeme každý den,“ uvedla mladá žena.

Z pláže U Vrbiček zmizely přestárlé topoly, jejichž padající větve byly nebezpečné. Na jejich pařezy umístil nový nájemce pláže Radek Kocourek menší dřevěná odpočívadla a nechal také opravit dřevostavbu s občerstvením a buňku se záchody. Na pláži však stále chybí slíbené sportoviště a převlékárna.
„Děláme všechno postupně, je to náročné. Jen úklid pláže zabral tři dny,“ reagoval Kocourek a dodal, že tři petaqueová hřiště se zbudují do dvaceti dnů a obnoví se i zarostlý volejbalový kurt.

U Lázničků čekají na počasí

Naproti přes vodu, na pláži u Lázničků, v pondělí zápolili na kurtu nohejbalisté. „Přijel jsem hlavně kvůli nim, otevřeno mám zatím jen od pátku do neděle, čekám, až bude počasí stálejší,“ zmínil se nájemce pláže Miloš Láznička. Ta je zatím zarostlá travou, ale do první diskotéky, která tu bude 31. května, má být posečená.

Kemp Žralok jede

Kemp Žralok v Plumlově hostí návštěvníky už celý měsíc, mostkovický autokemp nad hrází plumlovské přehrady otevírá ve čtvrtek 15. května.

„Do kempu jezdí lidé od 20. dubna. Zatím ubytováváme především kurzy, dorazilo však už i několik rodin. Ty u nás trávily prodloužené víkendy,“ uvedl vedoucí Campingu Žralok Plumlov Jiří Novák. Ve zdejších chatkách bydlí momentálně studenti a kantoři. „Jsme zde na sportovním kurzu a líbí se nám tady,“ prohodil od vychlazeného nápoje tělocvikář a vedoucí sportovního kurzu Gymnázia Jiřího Wolkera Bronislav Klíč.

Na hřišti ve Žraloku se v týdnu proháněli mladíci s volejbalovým míčem. „Vybudujeme ještě další hřiště na plážový volejbal. Hotové by mělo být do dvou týdnů,“ slíbil vedoucí kempu.

Ubytují tanečníky

Autokemping nad výpustí plumlovské přehrady v Mostkovicích přivítá první návštěvníky 15. května. „Na poslední týden v květnu máme chatky kvůli Diskodromu již téměř plně obsazené,“ tvrdí šéfka Autokempu Přehrada Mostkovice Magdalena Všetičková. „Jak to bude dál, to závisí především na kvalitě vody v přehradě. Pokud bude čistá, lidi přijedou,“ říká z vlastní zkušenosti.