První účastníci se do Plumlova na Prostějovsku sjeli v sobotu odpoledne. Večer si přítomní zkrátili neonovou show, kdy ukázali sílu svých světlometů.

Hlavní program se konal v neděli. Tahákem bylo odpolední vystoupení Václava Lebedy, který se proslavil pod pseudonymem Voxel. Ten nechyběl ani na pátečním street festivalu v Olomouci, který de facto otevřel koncertní sezonu.

„To byla obrovská pařba. Tady jsem si užil pohodičku, klídek a těším se, až skočím do vody,“ svěřil se Deníku populární písničkář po svém koncertu, na němž zazpívala i jeho žena Marie. Lebedovi pojali návštěvu Plumlova jako rodinný výlet i s přespáním v kempu.

„Děti poprvé pod stanem, tak se těšíme,“ doplnil Voxel.

Známý prostějovský hudebník Roman Pytlík Doležel roztančil desítky lidí v zahradní restauraci U Rockyho. 4.6. 2021
Pytlík roztančil davy U Rockyho. Takto to tam žilo

Help Tuning Cup má charitativní účel. Například loni se organizátorům podařilo vybrat 40 tisíc korun na chlapce s dýchacími potížemi. Letos lidé přispívají na Filípka Zapletala, který trpí vážnou nemocí.

„Pokud nebude rehabilitovat, tak nebude vůbec chodit. Jedna hodinová rehabilitace stojí tisíc korun. Filípek ročně potřebuje několik komplexních terapií složených z více rehabilitací, ale pojišťovna to nehradí,“ přiblížila hlavní organizátorka srazu Anna Rubačíková.

Chlapcově rodině poputuje celková suma z tomboly, prodeje výrobků a příspěvků od jednotlivých dárců. Peníze ale budou předány až na konci tour složené ze sedmi akcí. Nedělní návštěvnost kempu Annu Rubačíkovou mile překvapila.

„Odhadem je tu tak 400 lidí. Nečekala jsem takovou účast, je to úplně wow!“ zhodnotila.

Na akci už tradičně nechyběla Sany, která se svojí partou dorazila z Bruntálu.

„Na Help Cupy jezdíme často už jenom proto, že pomáhají postiženým dětem. Řekla bych, že je to takový rodinný okruh srazů,“ prozradila a ukazovala na okolní auta a lidi, se kterými se setkává pravidelně.

Na svůj vytuněný Peugeot s maskáčovou fólií a vertikálním otevíráním dveří je náležitě hrdá. Auto si s přítelem pořídili před 2,5 roky za 6 tisíc korun, od té doby v něm proinvestovali přes čtvrt milionu.

Prostějovský aquapark otevřel, 4. června 2021
V aquaparku i Vrahovicích se už koupe. Jaký byl na úvod zájem?

„Snížená zadní náprava, nerezový výfuk, lambo dveře, sportovní sedačky a volant… Všechno si děláme sami doma, žádný servis,“ pochlubila se mladá dívka, jejíž čtyřkolový miláček pravidelně mění barvu.

Akci obohatila soutěž, odborníci hodnotili úpravu aut a jejich celkovou krásu. Pohár si odneslo dvacet šťastlivců. Mezi nimi například Juraj Lokšík ze slovenské Bytče, majitel zelené Hondy.

„Auto jsem koupil před 11 lety v Německu. Udělal jsem motor, body kit, podvozek je snížený, jsou tam sportovní brzdy, nerezový výfuk, nové čalounění, lambo dveře, uvnitř je plně programovatelná řídicí jednotka. Vše s originálními díly,“ popsal pravidelný účastník Help Tuning Cupu.

Po 16. hodině se přítomní začali rozjíždět do svých domovů. Nejbližší Help Tuning Cup se koná v Mírově, poslední se pak uskuteční v Kužušanech.