Za toto období se v životě přední české tenistky událo spoustu věcí. Především musela projít náročnou rehabilitací, díky které se jí podařilo vrátit zpět na tenisové kurty.

Na dopadení útočníka byla dokonce vypsána odměna ve výši půl milionu korun.

I přesto se ho nepodařilo dopadnout a policie začátkem listopadu případ odložila.

„Během uplynulého roku jsem toho prožila hodně, takové emoce mě snad už nepotkají. Měla jsem strach, jestli vůbec pohnu prsty, zda budu hrát tenis a případně jak. Začala jsem studovat, abych hlavu zaměstnala jinak. Návrat do kolotoče nebyl jednoduchý, ale cítím se zase jako normální tenistka,“ svěřila se Petra Kvitová v rozhovoru pro Deník.

„Pro Petru je to uzavřená záležitost, dívá se dopředu a už se nechce zabývat minulostí. Momentálně hraje extraligu a připravuje se na další sezónu,“ doplnil její tiskový mluvčí Karel Tejkal.

Koupaliště ve Vrahovicích
Investice? Miliony půjdou do škol, nejvíce ale dostanou Šárka a koupaliště

V prostějovském bytě stále bydlí

Petra Kvitová na svůj prostějovský byt nezanevřela. Podle zjištěných informací zde, když je zrovna v Prostějově, stále bydlí.

Celá záležitost kolem přepadení šokovala nejen širokou veřejnost, ale i sousedy a blízké okolí bydliště tenistky.

Podle lidí policie odložila případ moc brzy

Obyvatelé domu se k události už nechtěli vyjadřovat. Shodli se však na tom, že vzniklá situace byla pro všechny velice nepříjemná. Sousedé z okolních domů si pak myslí, že odložení případu přišlo velmi brzo.

„Rozhodně si myslím, že je brzy na odložení. Nevím, jestli se jednalo o cílené přepadení Petry, ale rozhodně se to může stát i někomu dalšímu a ten člověk nemusí mít takové štěstí a může dopadnout mnohem hůř. Takoví lidé nemají běhat po svobodě, ale sedět v chládku. Pokud Petra říká, že ho bezpečně pozná, mělo by se v pátrání pokračovat,“ podělil se o svůj názor Lubomír Kratochvíl z vedlejšího domu.

Podobný pohled na věc má i Marta Zahradníková. „Bez ohledu na to, komu se to stalo, nesouhlasím s tím, že se to už odložilo. Ještě víc mě udivuje, že se nepodařilo pachateli vůbec přijít na stopu. Musel se nějak do toho domu dostat a zase z něj odejít. Je divné, že ho nikdo neviděl,“ uvedla.

K dopadení pachatele pak měla napomoct již zmíněná finanční odměna ve výši půl milionu korun. Tu vypsal mateřský tenisový klub Petry Kvitové TK Agrofert Prostějov.

Jednání prostějovského zastupitelstva - zleva Hana Naiclerová, František Švec, čtvrtý zleva František Filouš
Magistrát se připojuje k hejtmanství. Jestřábi nám způsobili škodu, tvrdí

Útočník Kvitovou zřejmě neznal

I přes usilovnou práci policistů, která prověřila veškeré stopy, poznatky i podněty od občanů, se nepodařilo útočníka dopadnout.

„Věc byla odložena, neboť se nepodařily zjistit skutečnosti, které by nás opravňovaly zahájit trestní stíhání vůči konkrétní osobě,“ informoval na začátku listopadu šéf krajské kriminálky Jan Lisický.

Kriminalisté zároveň vyvrátili spekulace, že by si snad tenistka mohla způsobit poranění sama. Vyšetřování to vyloučilo. Policie se kloní k tomu, že muž vůbec netušil, na koho zaútočil. Kvitovou zřejmě vůbec neznal.

„Šetření nadále pokračuje. V případě zjištění jakýchkoliv nových skutečností bude trestní stíhání v případě ustanoveného pachatele neprodleně zahájeno,“ doplnil Lisický.

„Jsme velmi vděčni za spolupráci s veřejností. To, jakým způsobem nás veřejnost informovala o svých možných podezřeních, nám pomohlo a pomáhá, abychom v této věci mohli pokračovat dále,“ sdělil Lisický s tím, že poznatků už byly stovky a přicházejí další.

„A já věřím tomu, že některé nás nakonec k pachateli dovedou,“ uzavřel šéf krajské kriminálky.

Časová osa událostí

20. prosince 2016 - Petra Kvitová před devátou hodinou ráno přepadena ve svém bytě neznámým útočníkem. Při potyčce si vážně pořeže ruku a ještě týž den je operována . Začíná pátrání po útočníkovi.
23. prosince 2016 - Tenistka poprvé od útoku vystoupila na veřejnosti. Zmínila i přání co nejdříve se vrátit na kurty. Zveřejnění identikitu podezřelého.
28. prosince 2016 - Pátrání nadále probíhá. Policie potvrdila, že od veřejnosti má desítky podnětů.
3. leden 2017 - Ze specializovaného lékařského pracoviště ve Vysokém nad Jizerou přichází zprávy o tom, jak dlouho se bude muset Petra Kvitová obejít bez tenisu: půl roku.
4. ledna 2017 - TK Plus vypsalo na dopadení pachatele odměnu 100 tisíc korun.
24. ledna - Olomoucká policie přebírá vyšetřování útoku.
únor 2017 - Kvitová vítězkou ankety o nejlepšího sportovce kraje.
květen 2017 - Petra Kvitová hlásí návrat k tenisu.
25. června 2017 - Velký návrat Kvitové: V Birminghamu si připsala 20. titul.
listopad 2017 - Policie uzavřela vyšetřování. Pachatele útoku nenašla.