Parkoviště u nemocnice, které patří městu, praská ve švech také proto, že na něm denně parkují obyvatelé nedalekých panelových domů. Nejčastěji jsou to lidé ze sídliště Hloučela.

„V pátek jsem jel s manželkou do nemocnice na ultrazvuk a rentgen. Když jsem přijížděl k nemocnici, auta stála už i na silnici u ostrůvků parkoviště. Vjel jsem tedy na parkoviště, ale nenašel jsem ani jedno volné místečko. Někteří řidiči svá auta navíc zaparkovali u krajnic a blokovali tak ostatní. Projet se kolem nich sice dalo, ale měl jsem pořádný strach, že si o nějaké auto odřu to své,“ řekl sedmapadesátiletý Josef Laštůvka z Prostějova, který tvrdí, že podobnou situaci rozhodně nezažil poprvé.

Prostějovská radnice neuvažuje o tom, že by parkoviště u nemocnice rozšířila. Nemocní si tak budou muset navzájem držet parkovací místa nebo chodit pěšky. „S parkováním jsou problémy v celém městě. Je logické, že obyvatelé snad největšího sídliště v Prostějově budou využívat parkoviště u nemocnice. Nemají také kde parkovat,“ uvedl prostějovský místostarosta Vlastimil Uchytil. Rozšíření parkoviště by podle něj přišlo na desítky milionů korun.

Vedení nemocnice už otázku rozšíření parkoviště zvažovalo. Zatím, ale nemá žádný konkrétní návrh. „Vše je nyní ve fázi jednání a příprav,“ poznamenal ředitel prostějovské nemocnice Zdeněk Horák.

Někteří lidé nechávají svá auta před nemocnicí i přes noc. Na to před třemi týdny doplatila jedna z obyvatelek sídliště Hloučela. „Někdo mi v noci na parkovišti u nemocnice vyvrtal nádrž. Zloděj mi tak způsobil škodu za víc než tři tisíce korun. Teď si pořádně rozmyslím, jestli tu ještě někdy budu parkovat. Druhá věc je ta, že my, kteří jezdíme domů z práce po páté hodině, už nemáme kde zaparkovat,“ dodala žena.

Obyvatelé sídlišť využívají k parkování i soukromé plochy některých supermarketů. U obchodního centra Kaufland parkují nejčastěji obyvatelé bytů z Okružní ulice. U supermarketu Albert zase často stojí obyvatelé bytových domů ze sídliště Západ. Parkovacích míst před supermarkety je ale tolik, že zde zatím k žádným problémům nedochází.