„Použiji starostovu metodu – když nenajdu místo u zámku, tak zaparkuji u radnice. Zavolám na městskou policii a je vystaráno,“ uvedl pisatel „Venca“. Ve skutečnosti to ale není tak jednoduché.

„Před radnicí se parkuje jen na zvláštní povolení,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy prostějovského městského úřadu Miroslav Nakládal.

Před radnicí tak mohou zaparkovat dva motorizovaní invalidé a strážníci prostějovské městské policie. Další místa, která jsou určena pro potřeby městského úřadu, mohou případně využít i svatebčané a významné návštěvy města.

„Povolení k parkování se řeší operativně, na základě žádosti starosty, místostarostů a tajemníka městského úřadu,“ uvedl Nakládal.

Podle Nakládala není přípustné, aby před radnicí parkovalo soukromé vozidlo úředníka. Služební automobily pak mají přístup do areálu úřadu z Knihařské ulice.

Může však na parkovišti parkovat soukromým vozidlem samotný starosta? Pokud má příslušné povolení, tak, jak se zdá, smí. „Pravidla jsou taková, že výjimky k parkování uděluje právě starosta, místostarostové a tajemník městského úřadu,“ upřesnil Miroslav Nakládal.

Související článek:
Měl by dostat botičku i starosta?