Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Boj o Regionální potravinu se opět rozhořel! Do ringu vstoupí i řezníci a sadaři

Prostějovsko – Agrární komora vyhlásila druhý ročník soutěže o titul Regionální potravina Olomouckého kraje. Do klání se chystají zapojit i potravináři z prostějovského regionu.

5.5.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotografie.Foto: DENÍK

Podle komory jde právě o jejich podporu.

„Jedním z hlavních důvodů pořádání soutěže je snaha prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny. V současnosti je náš trh zaplaven velkým množstvím levných potravin z celého světa, přičemž jejich kvalita bývá mnohdy až na posledním místě,“ uvedl ředitel prostějovské agrární komory Augustin Kohoutek.

9 soutěžních kategorií

Potravináři musí své výrobky přihlásit do úterý 10. května, další tři dny pak mají na to, aby komisi předali vzorky. Soutěžit budou v devíti kategoriích. Dvě kategorie představují masné výrobky tepelně opracované a trvanlivé, dalšími jsou sýry a ostatní mléčné výrobky, produkty pekařů a cukrářů, alkoholické i nealkoholické nápoje, případně ovoce a zelenina ve všech formách. Do kategorie ostatní spadají lahůdky, oříšky a další pochutiny.

DISKUTUJTE DOLE POD ČLÁNKEM: KTERÁ DOBROTA VYRÁBĚNÁ NA PROSTĚJOVSKU VÁM NEJVÍC CHUTNÁ?

Vícovští se budou snažit prorazit s masem

S masnými výrobky se pokusí uspět například Zemědělské družstvo ve Vícově.

„Chystáme tři naše produkty. O jaké konkrétně půjde, to v tuto chvíli vybíráme,“ prohlásil předseda vícovského družstva Josef Toman. Podle něj je účast v takové soutěži vždycky dobrou věcí.

„Jde o to propagovat dobrou a kvalitní práci, přihlásit se k tomu, že děláme osobité regionální potraviny s tradicí,“ uvedl Toman.

Loni družstvo do soutěže přihlásilo svůj sedlácký salám, sekanou s panenkou a Lešanskou tlačenku, uspět se mu ale nepodařilo.

Uspějí jablka z Dětkovic?

Z Dětkovic pošlou do soutěže jablka.

„Probereme to a určitě do toho půjdeme. Myslím, že tady v okolí už jsme docela známí, ale ono nikdy není na škodu, když se ta známost ještě o něco rozšíří,“ nechal se slyšet šéf dětkovických sadů Pavel Melka z Hospodářského družstva Určice.

Loni zabodovala Niva

Za Nivu Extra dostala loni cenu z křišťálového skla Mlékárna Otinoves.

„Je to nejen značka, díky které můžeme propagovat náš výrobek, ale hlavně ocenění práce všech, kdo na výrobě pracují,“ komentovala ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje, které mlékárna získala jako jediná na Prostějovsku, její ředitelka Hana Zouharová. (pam)

PŘIPOMEŇTE SI LOŇSKÝ ÚSPĚCH NIVY EXTRA: VIDEO: Regionální potravinou se stala i Niva

Prostějovský deník|Propagujte i svojí stránku

Autor: Pavel Moš

5.5.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Kravařova ulice v Prostějově

Bytový dům města s Mode shopem je znovu na prodej

Prostějovští hokejisté (v červeném). Ilustrační foto

Dva góly Nouzy přinesly Prostějovu výhru v Litoměřicích

Nejkrásnější a nejdražší kočáry jsou ty pohřební, říká Václav Obr

Kdo někdy navštívil Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, musel se nepochybně setkat s jeho ředitelem a vášnivým restaurátorem Václavem Obrem. Ten je hlavou i srdcem největší sbírky českých a moravských kočárů na světě, která obsahuje kolem sto exponátů.

V Plumlově vysadí lipovou alej a podpoří dobrou věc

Ojedinělý projekt pod názvem Alej malého Noe připravují v Plumlově. Ve spolupráci s organizací Noe dojde k výsadbě lipové aleje na staré cestě směrem k přehradě. Dojde nejen ke zlepšení životního prostředí a zkrášlení města, ale především k finanční podpoře dětí z místního dětského domova.

SOŠPO získalo ocenění Talent Olomouckého kraje

Střední odborná škola podnikání a obchodu získala jako jediná z Prostějovska cenu Talent Olomouckého kraje 2017. Mezi šedesáti oceněnými účastníky nechyběl ani její student Filip Bašný.

Výlov Podhradského rybníka: Ryb je dost, kazí to jen počasí

FOTOGALERIE / Prakticky bez ryb je po pondělku Podhradský rybník v Plumlově. Postarali se o to rybáři, kteří provedli výlov prastarého rybníka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení