„Budujeme podnik v centru města, který bych označil spíše za hudební bar. Budou v něm koncerty, ale budou spíše menšího rázu. Kapacita podniku nebude tak velká jako v Apollu, takže to nebude na nějaké větší kapely,“ vysvětlil Hasa, který dodal, že nový podnik by se měl orientovat spíše na místní scénu a místní kapely, případně na další umělce, jejichž koncerty budou spíše komornějšího rázu.

Hasa uvedl, že pokud se vše podaří, podnik by mohl otevřít již v první půlce října. „Myslím, že klubová scéna je tu teď bez nějakého většího zázemí, které nabízelo Apollo ať už třeba díky velkému aparátu, nebo dalšímu zařízení na vysoké úrovni,“ dodal.

Zpráva o novém hudebním podniku v Prostějově potěšila příznivce živé hudby.

„Je škoda, že zavřeli Apollo. Bylo to tam super a mám odtamtud hodně dobrých zážitků. Je to špatné i proto, že kapely hrající určité okrajovější žánry nyní mají málo možností a mohou teď hrát asi pouze v Echu. Jsem každopádně rád, že se provozovatel rozhodl vybudovat nějaký nový prostor pro menší kapely,“ sdělil častý návštěvník Apolla Jakub Studený.

Klub Apollo 13 měl poslední akci 6. května, kdy hostil afterparty prostějovského Majálesu. Činnost ukončil z několika důvodů, tím hlavním však bylo zvýšené nájemné. 

MICHAEL MALÍK

Ilustrační foto.
Firmy často marně shání brigádníky. Mladí nemají zájem o práci, shodují se