Na nové spoje se mohou těšit lidé, kteří cestují do Brna a Olomouce.

„Nově bude na lince 780960 z Olomouce přes Prostějov do Brna zavedený spoj, který pojede v pracovní dny z Prostějova do Olomouce minutu před půl jedenáctou dopoledne. Na silnice vyjede i expresní spoj z Olomouce přímo do Brna, a to deset minut před desátou hodinou dopoledne," informoval Jiří Hloch z dopravní firmy FTL. Zároveň dodal, že na tuto linku budou přesunuty i spoje z linky 780970, která jede na Brno a Rožnov pod Radhoštěm.

Změny také čekají na cestující směrem na Němčice nad Hanou. Na lince 780800 přibudou dva večerní spoje z Prostějova, a to v 19.45 hodin a ve 22.35 hodin, které pojedou do Obědkovic, kde je vybudovaná nová zastávka U křížku.

„K drobným časovým posunům v rámci přestupných návazností dojde i na některých dalších příměstských autobusových linkách," dodal dopravce.

Změny v MHD

Úpravy jízdních řádů se dotknou i linek městské hromadné dopravy. Časové změny se dotknou ranních spojů, a to z důvodu posunů ranních vlaků, ke změnám dojde i na linkách směrem do průmyslové zóny. „Na základě požadavků zaměstnanců v prostějovské průmyslové zóně budou uspíšeny některé spoje linek sedm a devět, které zajišťují návoz do této oblasti," informoval dopravce.

Novinky na železnici

Nové jízdní řády už si mohou lidé zakoupit v informační kanceláři FTL na Svatoplukově ulici, kde získají i podrobnější informace o změnách jízdních řádů.

Nové spoje vyjedou v neděli poprvé i na železniční trať. Vlakovou dopravu rozšíří mezi Olomoucí a Prostějovem čtyři ranní a čtyři odpolední spoje. Ve špičkách tak budou mezi oběma městy jezdit vlaky přibližně v půlhodinových intervalech.

„Z Olomouce do Prostějova odjedou ve 14:07 a 16:07, v opačném směru z Prostějova v 15:35 a 17:35 hodin," uvedla Kateřina Šubová, regionální mluvčí Českých drah. Větší komfort čeká také na cestující, kteří se potřebují dostat až do Šumperka. Linka z Nezamyslic pojede přes Prostějov a Olomouc a bude protažená přes Zábřeh až do Šumperka. 

SOUVISEJÍCÍ: Novinky na železnici? Vlaky mezi Prostějovem a Olomoucí posílí osm spojů