Další krok vpřed. Kino Metro 70 prožívá úspěšné období. Vyprodaný sál na Bohemian Rhapsody, umístění v žebříčku návštěvnosti na deváté příčce celostátního žebříčku a čerstvě přiklepnuté dotace.

"Samozřejmě, že nás to těší. Nesmíme ale usnout, pořád je co zlepšovat," usmívá se Barbora Prágerová, ředitelka kina.

Nejbližší plány jsou jasně dány. Vzhledem k tomu, že kino Metro 70 získalo dotaci ze Státního fondu české kinematografie ve výši dvěstě čtyřicet tisíc korun na pořízení, instalaci, zprovoznění a provozování technologie e-cinema ke kinematografickým představením.

"Koupíme digitální projektor a plátno, které se budou používat ve foyer kina. Tam bychom rádi zřídili i kinokavárnu," informovala Barbora Prágerová.

K dotaci se přidalo i město Prostějov, které přihodí projektu dalších dvě stě tisíc korun.

"My jsme se už dříve zavázali, že pokud kino Metro 70 získá dotaci, tak budeme spoluúčastni. Kinokavárna i venkovní projekce mobilního letního kina jsou určitě užitečné investice," komentovala prostějovská radní Milada Sokolová.

Rekola, Bikesharing, sdílení jízdních kol v Ostravě, 3. května 2018 v Ostravě.
Na "městském"kole po centru? Žádný problém, Prostějov pořídil 100 bicyklů
Řádění zlodějů nafty v Čelechovicích na Hané - 7. února 2019
Kéž by jim nádrž bouchla pod rukama, říká oběť řádění naftových upírů

Artové filmy ve foyer

V reálu by to mělo vypadat tak, že se v upraveném foyer budou promítat méně navštěvované filmy.

"Jedná se o kvalitní filmy, které však bohužel nejsou tolik komerčně úspěšné. Budou to filmy artové, dokumentární, zkrátka filmy z portfolia filmového klubu," říká ředitelka Prágerová a dodává: "Z dotací jsme získali čtyři sta čtyřicet tisíc, investice by měla být do půl milionu. Zbývající finance dodáme z vlastních zdrojů."

Potřeba projekčního prostoru pro menší počet diváků vyvstává i proto, že zatím nelze promítnout školní představení pro jednu třídu, což bývá požadavek škol z okolních přilehlých vesnic.

E-cinema je označení pro kinoprovoz realizovaný pomocí digitálního projektoru schopného promítat obsah odbavovaný přes PC či Blu-Ray a DVD mechaniku. Touto technologií není možné promítat běžný obsah z nosičů určených pro plně digitalizované sály, jakým je například velký sál kina Metro 70.

Nová kontejnerová kuchyně v plumlovském kempu Žralok
Žralok má novou kuchyni za milion. A chystá i další investice
Prostějovští jeskyňáři slaví padesát let spolku.Vedoucí prostějovských jeskyňářů Miroslav Vaněk.
Prostějovští jeskyňáři slaví kulaté jubileum