Radnice už má smlouvy o reklamě s hokejovým klubem připravené, schvalovat je spolu s penězi budou začátkem června zastupitelé.

„Peněz pro klub je podle mě dost, záleží ovšem, jak se použijí a jestli bude ve výsledku tato částka znát na umístění v tabulce A týmu nebo na rozvoji mládeže," míní hokejový fanoušek Daniel Konečný.

Radnice už má jasno v tom, jak by měla propagace města prostřednictvím hokejového klubu vypadat.

„Chceme mít dvojí reklamu. Jednak aby se změnil název a znak klubu, ve kterém by se objevilo město Prostějov. Propagace znaku města i samotného města bude i na dresech, na nichž bude název „Město Prostějov", protože Statutární město Prostějov by bylo příliš dlouhé. Peníze, kterými hokejový klub podpoříme, rozdělíme do dvou částek. Jednu dostanou až poté, co bude klub zapsán v obchodním rejstříku pod novým názvem," uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Radní zároveň odmítli spekulace o tom, že by finanční podpora hokejistů byla případem politické korupce. Tak označil navýšení podpory hokejistům už na únorovém jednání zastupitelů lídr opoziční ODS Tomáš Blumenstein.

„Návrh předkládá náměstkyně primátora z hnutí Pévéčko, které před volbami otevřeně podporovalo hokejový klub," vyjádřil se.

Chce Prostějov první ligu, nebo nechce?

Proti tomuto tvrzení se však radní ze strany Pévéčko ohradili.

„Není pravda, že finanční podpora hokejistů je jakousi splátkou Pévéčka za jejich podporu před volbami. Zkrátka jsme si jako jedno z témat zvolili zimní stadion. Nemůžu za to, že některé strany z opozice si zvolili špatná témata. Také jsme neřekli, že postavíme nový zimní stadion, ale že zrekonstruujeme ten stávající," reagoval náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Hokejová mládež získal od města 2,8 milionů korun, seniorský tým zatím dostal dotaci ve výši 1 150 000 korun.

„Nejsem fanoušek hokeje, ale vím, že za milion korun se první ani druhá liga hrát nedá. Otázka zní, jestli chce Prostějov první ligu, nebo nechce? Pokud ano, tak je podpora města nutná. Například Kladno dává na hokej třicet milionů korun ročně, Chomutov sedmadvacet milionů a Šumperk čtyři miliony. I menší města, než je Prostějov, podporují prvoligový hokej," řekla náměstkyně primátora.

Hemerková: Nemáme za to nic

Zároveň dodala, že sportovní kluby v Prostějově nemají od města možnost využívat sportoviště zdarma.

„I to je forma podpory od města, kterou ale my neděláme. Hokejová mládež dá za pronájem ledu více než dva miliony, hokejoví senioři osm set tisíc. Ohrazuji se proti spekulacím a útokům, co za podporu hokeje máme. Nemáme za ni nic. Navíc v případě smlouvy o reklamu je jednoznačné, na co peníze půjdou," řekla Ivana Hemerková.

Hokejový klub žádal po prostějovské radnici původně o dva miliony korun více. Vedení klubu nechtělo rozhodnutí radnice komentovat. 

„Dokud nebude částka schválena zastupitelstvem, nechceme se k tématu vyjadřovat," řekla již dříve za vedení prostějovského hokeje Tereza Vychodilová.