„Nejtěžší byl asi dějepis. Ani my jsme kolikrát neznali správnou odpověď," prozradila Eva křížková, která byla v jedné skupince například se svým vnukem.

„Pro nás starší pak už nebyly ani ty kotouly. Ale jinak je to dobrá akce," usmívala se žena po splnění čtvrtého z úkolů.

Ty se tentokrát všechny nějak týkaly školy. Na sedmi zastaveních postupně rodinné skupiny, v nichž muselo být alespoň jedno dítě, narazily na znalostní testy i pohybové dovednosti. Děti společně se svými příbuznými si pak zaběhaly a lámaly hlavu u zeměpisu, dějepisu, matematiky, češtinářských úkolů v podobě hádanek či říkanek i přírodovědy.

„Jednou už jsme měli ale i desetiboj," připomněla Jitka Šálková.

„Tentokrát máme klání na téma škola, takže je všechno více o vědomostech. Soutěž je rozdělená na dvě kategorie: rodinky s předškolním dítětem a ty se školákem nebo školáky," prozradila dále žena, která se chopila role organizátorky akce.

Ta se letos do značné míry musela obejít bez kostýmů, do učitelského respektive žákovského se tak oblékly pouze Jitka Šálková a její kolegyně Kateřina Kubjátová.

Na ni přicházeli lidé už před druhou hodinou, další však dorazili na místo i dvě hodiny po začátku. Byla mezi nimi i Julie Glosová s rodinou.

„Nevíme co nás čeká. Když ale můžeme, tak na podobné akce chodíme," uvedla žena po první, tělocvikářské disciplíně.

„Každopádně také pracuji ve volnočasovém centru a vím tedy, jak daly holkám přípravy na tuto akci zabrat," ocenila své kolegyně.