Hned ráno se problémy vyskytly na silnici I/35 ve směru z Mohelnice na Studenou Loučku. Úsek byl zcela nesjízdný pro nákladní dopravu, kolony se začaly rozjíždět až před polednem. Nákladní doprava stála také na silnici I/46 v kopci mezi Šternberkem a Moravským Berounem. Dopoledne kamiony kvůli sněhu a zledovatělé silnici nemohly vyjet stoupání na Červenohorské sedlo. Uvízlé byly i na „jedničce“ mezi Lanškrounem a Štíty.

Odpoledne byla pro nákladní dopravu nesjízdná silnice I/11 na Skřítek. Policisté kamiony odstavovali v Sobotíně a ve Staré Vsi u Rýmařova.

Nehoda se v ranních hodinách stala na dálnici D35 u Mohelnice. „Dopravní nehoda čtyř  vozidel komplikovala provoz na 236. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici. Tato dopravní nehoda se obešla bez zranění,“ přiblížila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Komplikace se nevyhnuly ani silnicím nižších tříd, například na Prostějovsku.

„Přijali jsme několik oznámení o zhoršené sjízdnosti komunikací u Malého Hradiska a Otinovsi. Mezi Oklukami a Malým Hradiskem došlo na několika místech k úplnému zastavení provozu. Motoristé by měli stále dbát zvýšené opatrnosti a také zatím ještě počkat s přezutím automobilů na letní pneumatiky,“ doporučil policejní mluvčí František Kořínek.

Současná vlna chladného počasí nemusí být poslední. O víkendu může rtuť teploměru atakovat dvacet stupňů nad nulou, v úterý a středu se vrátí chladné počasí okolo pěti stupňů a může opět sněžit.

Na přelomu března a dubna si můžeme jesenických smrčinách nasbírat penízovky smrkové do bramboračky.
První jarní houby v Jeseníkách. Podívejte se, v lese lze najít penízovky smrkové