Kdo nevlastní letenku do teplých krajin, bude si muset vystačit s rukavicemi, čepicí a šálou. Jedinci, kteří v prosinci nadávali Ježíškovi za další vlněný svetr nebo hromadu teplých ponožek, mu teď možná pošlou omluvný dopis. Třeskuté mrazy z minulých dní by se ale prozatím opakovat neměly.

V sobotu přes den se teploty budou pohybovat v rozmezí -1 až +2 stupňů Celsia, na horách rtuť teploměru klesne k -5 stupňům Celsia. Zpočátku má být na většině území zataženo a sněžit, přeháňky začnou odpoledne slábnout a místy i ustávat. Od vyšších poloh lze očekávat čerstvý nárazový vítr o rychlosti až 15 metrů za sekundu.

Sluníčka si neužijeme ani v neděli.

„Oblačno až zataženo a na většině území občasné sněžení, během dne v nižších polohách přechodně i déšť se sněhem nebo déšť,“ hlásí meteorolog Eduard Jarcovják.

K večeru začne oblačnosti i srážek ubývat. Denní teploty dosáhnou maximálně 5 stupňů Celsia, noc je však srazí až k -4 stupňům Celsia.

Začátkem nového týdne se situace nezmění. V pondělí bude polojasno až jasno a ojediněle se objeví sněhové přeháňky, v nižších polohách je doprovodí déšť. V noci -3 stupně Celsia, ve dne se ti největší šťastlivci v kraji dočkají až 5 stupňů Celsia. 

Zamrzlé přírodní koupaliště Poděbrady u Olomouce - 24. ledna 2019
Led pokryl rybníky, bruslaři vyjeli. Zamrzly i Poděbrady
Ilustrační foto.
Na běžky, sjezdovky či brusle? Prostějovsko nabízí všechny možnosti
V Lazníkách vytvořili na dolním fotbalovém hřišti, v prostoru za hřištěm, nádhernou ledovou plochu. Večer je i osvětlená.
Děti v Lazníkách řádí na ledu na fotbalovém hřišti. Podívejte se