„Nabízíme vařené maso z kotle, srdce či ovar. Myslím si, že zájem lidí je zhruba stejný jako loni. Jedna várka přijde před obědem a druhá po něm, " říká Monika Petrželová.
To potvrzuje i Pavel Zástěra, kastelán zámku, který se přišel také podívat a vypomáhat na jeden ze stánků. „Lidí je zhruba jako v minulých letech. Většinou sem chodí už několik let, jsou zvyklí na to, že tu ty hody jsou," říká.
Akci však přeci jen trochu poznamenalo počasí, řada lidí si tak nevychutnala jídlo na místě a raději si ho zanesla domů. Stejně tak na pivo se fronty nestály. Naopak horké pití nebo životabudiče jako horké jablko či lihoviny slavily společně s vepřovým úspěch.
Kromě „známých tváří," o kterých mluví kastelán, se však na hodech objevilo i pár lidí, kteří sem zavítali poprvé. A navíc z větší dálky. Jedním z nich je i Jiří Hromádka z Jesenicka.
„Jsme tu poprvé a ještě nevím, co zde mají. Rozhodně bych rád něco mastného, nejlepší by bylo grilované selátko. Sním ale skoro všechno," říká a řadí se do fronty před stánkem se zabijačkovými specialitami.
Zámek však vepřovými hody nezahájil zimní spánek. Do konce roku zde naopak proběhne ještě několik dalších akcí.
„Ještě tenhle víkend rozsvítíme stromeček, šestého a sedmého zde proběhnou i adventní prohlídky zámku. Bude i několik koncertů a také ohňostroj, který však bude u autokempu Žralok," zve kastelán.