Provozní doba v pracovní dny se rozšiřuje o jednu hodinu, stejně tak se posunuje i sobotní provozní doba odběrového místa, místo do 12 hodin, se bude testovat až do 13 hodin. V neděli a o svátcích bude otevřeno od 8 do 13 hodin.

Bez front a čekání

"Stále platí, že se lidé musí k odběru předem telefonicky objednat. Právě díky rezervačnímu systému se u nemocnice netvoří dlouhé fronty. Apelujeme proto na pacienty, aby na vyšetření přicházeli přesně na sjednaný čas, ne zbytečně s předstihem či zpožděním. I nadále platí, že odběrové místo v prostějovské nemocnici vyšetřuje pouze pacienty indikované hygienou nebo praktickým lékařem. Pacienti se k vyšetření musí předem telefonicky objednat na čísle 582 315 315," informuje Radka Miloševská, mluvčí Nemocnice AGEL Prostějov. 

Aktuální provozní doba odběrového místa v prostějovské nemocnici
PRACOVNÍ DNY 7.00–15.00 hodin
VÍKENDY, SVÁTKY 8.00–13.00 hodin

Ilustrační foto.
Nápor na nemocnice je obrovský, v Prostějově urgentně hledají zdravotníky

Jeden z nejpostiženějších regionů

Prostějovsko patří v rámci České republiky mezi regiony s největší hustotou prokázané nákazy nemoci covid-19. K 22. říjnu zde evidují hygienici 1371 nakažených. V přepočtu na sto tisích obyvatel patří Prostějovsko v zemi bohužel na přední příčky.

Samotné město Prostějov hlásí aktuálně 629 prokázaných nákaz. Na okrese jsou ale i obce, kde se dokud nákaza koronavirem neprokázala, jde například o Kladky, Nivu, Skřípov, Stínavu či Alojzov.

Na druhém pólu ovšem stojí obce, které už v přepočtu na sto tisíc obyvatel překročili hodnotu dvou tisíc nakažených. Patří sem například Plumlov, Lešany, Konice, Budětsko, Hvozd a mnohé další. 

Plumlov v době koronavirové. Ilustrační foto
Jak se bojuje s koronavirem v obcích? Podívejme se na plumlovský příklad