Jedna z největších prostějovských škol disponuje venkovní tartanovou dráhou, doskočištěm pro skok daleký i skok do výšky. Navíc má i antukové tenisové kurty.

"Prostějov bohužel zatím nemá čtyřistametrovou atletickou dráhu. Chtěli jsme vyjít atletům alespoň trošku vstříc pro jejich zimní přípravu," informoval náměstek primátora Jan Krchňavý a pokračoval: "Rozhodli jsme se vybudovat u školy Jana Železného běžecký tunel, který by přímo navazoval na stávající tělocvičnu. Měl by mít délku osmdesát metrů a měly by tam být čtyři dráhy. Tunel by neměl sloužit pouze atletům, ale například i stolním tenistům."

Koupací biotop Laškov
V Laškově koupací biotop otevře. Budete si moci "přírodně" zaplavat i jinde?

Radnice je sportu nakloněna.

„Všichni vědí, že já sám mám ke sportu velice blízko, a proto jsem velmi rád, že se zde podobná věc vybuduje. Předmětem projekčních prací je nový běžecký tunel přímo v areálu Základní školy J. Železného v návaznosti na stávající školský a sportovní areál," komentoval primátor František Jura a dodal: "Vybrali jsme nejvýhodnější nabídku na vyhotovení variantní studie a projektové dokumentace pro společné územní a stavební povolení a pro provádění stavby a budeme moci uzavřít smlouvu o dílo.“

Z výběrového řízení na zhotovitele projektové dokumentace byla vybrána firma Sportovní podlahy Zlín.

„Výše cenové nabídky za vyhotovení variantní studie a projektové dokumentace pro společné územní a stavební povolení a pro provádění stavby činí přes 780 tisíc korun (včetně DPH),“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Otevření discgolfového hřiště u Hloučely v Prostějově. 1.6. 2020
Horká zpráva! Na Hloučele přistávají létající talíře, plachtí i přes řeku

Termín zahájení stavby není zatím známý.

"V současné pokoronavirové době to není jednoduché. Nejprve musíme mít projekt, abychom byli připraveni požádat o případnou dotaci. Před léty, když se o podobné stavbě začalo mluvit se pohybovala proinvestovaná částka okolo pěti, šesti milionů korun. V současné době to může být už například dvanáct milionů," uzavírá téma náměstek Krchňavý.

Stavba cyklostezky podél severního břehu plumlovské přehrady - 1. 6. 2020 (první den asfaltování a záběry z úseku od Plumlova k pláži U Lázničků)
VIDEO: Vařící asfalt už teče na "přehradní" cyklostezku, bude ho 900 tun