Ač za zmíněným návrhem nestáli podle vyjádření v Hospodářských novinách ani prostějovský poslanec za ODS Radim Fiala, ani šéf rozpočtového výboru Bohuslav Sobotka z ČSSD, na jehož a〜dresu mimochodem dopis s prosbou o podporu přišel, a jak se podařilo Deníku zjistit ani šéf poslanecké sněmovny a konický rodák Miloslav Vlček z ČSSD, žádost sdružení ve středečním druhém čtení Poslanecké sněmovny již prošla rozpravou.

„Zatím jsme nic neobdrželi, zaujmu k tomu stanovisko až příští týden,“ reagoval krátce Marek Jedlička z Centra zdraví o.s. Zmínil se, že jejich projekt je hodně specifický a odmítl prozradit, u koho za něj loboval. Není bez zajímavosti, že byl ve středu, kdy se o hromadě peněz pro uvažovanou stavbu zdravotnického zařízení diskutovalo, podle slov své tchyně v Praze.

Záměry sdružení tak místo něj nastínil prostějovský místostarosta Vlastimil Uchytil. „Žádají nás o prodej zbouraniště ve Vodní ulici v Prostějově. Navrhují, že tam postaví budovu, v níž by byly ordinace a byty pro lékaře. U domu chtějí vybudovat i parkoviště,“ popsal s tím, že mimořádná městská rada se bude prodejem dotčené městské parcely zabývat již v úterý.

Žádost projednají radní znovu

Jak doplnil Miroslav Grepl, šéf odboru správy majetku města Prostějova, radní se žádostí Centra zdraví koupit pozemek ve Vodní ulici už jednou zabývali. „Tehdy se však tato záležitost odložila, protože k ní nebyl doložen úplný podnikatelský záměr,“ sdělil. Také podotkl, že pokud radní v úterý na výzvu kývnou, pak se vyhlásí záměr prodeje pozemku. „O novém majiteli parcely poté rozhodnou zastupitelé na svém únorovém zasedání,“ zmínil se.

Má sdružení šanci pozemek získat, vědí radní o lidech sdružených v Centru něco víc? „Pro mě je do jisté míry Centrum zdraví neznámé, je jedním z několika dalších uchazečů o tamní parcelu,“ odvětil kupříkladu prostějovský místostarosta Miroslav Pišťák.
Podle podkladů, které sdružení Centrum zdraví o.s. dodalo do sněmovny, si investor od stavby slibuje zlepšení kvality a dostupnosti zdravotnické péče v Prostějově. Termín dokončení budovy a úprav okolí stanovil do konce roku 2009.

Není bez zajímavosti, že „kusy z medvěda“ by měly zasytit nejen konto zmíněného sdružení, ale i městskou pokladnu. Podle informací v médiích by totiž měly miliony ze státního rozpočtu na rok 2009 pomoci i v rekonstrukcích prostějovských základních škol. Další záležitostí, která pak v souvislosti s „medvědem“ a regionem probleskla tiskem, je dvanáctimilionová „porce“ pro sportovní klub ve Hvozdu, malé obci ležící nedaleko Konice. Horoval pro ni snad rodilý Koničan a šéf Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček? „Ne, o této záležitosti já nic netuším,“ odvětil a poznamenal, že měl k použití čtyři miliony korun ze státního rozpočtu, ale žádný z nich neskončil na Prostějovsku.