Jedním z hlavních bodů programu bylo i slavnostní narážení soudku a následný křest nové lázeňsko-pivovarské stezky z lázní Slatinice do Minipivovaru Kosíř.

Letošní ročník měl být ještě více zaměřen i na rodiny s dětmi. „V tom nám pomohlo partnerství s Českou spořitelnou, která zde pro děti pořádala různé soutěže“ uvedl majitel a sládek pivovaru David Kapsia.

Během letošního roku slavil pivovar několik úspěchů. „Podařilo se nám vylepšit spolupráci s firmou Jameson, která dělá whisky. Dodávají nám sudy ve kterých zraje naše tmavé pivo. Je hezké vidět naše pivo na akcích po boku takové firmy jako je Jameson,“ uvedl David Kapsia. A dodává, že zde tento rok firma pořádá i degustace whisky společně s kosířským pivem i zde na slavnostech.

Jedním z vrcholů akce bylo i slavnostní pokřtění nové turistické stezky mezi lázněmi ve Slatinicích a pivovarem Kosíř. Křtu se kromě sládka Davida Kapsii, účastnila ředitelka lázní Irena Vašicová. „Doufáme, že si na tuto stezku najde cestu co nejvíce lidí,“ shodují se.

I na těchto slavnostech byly v plánu prohlídky pivovaru. Letos se jich ujal Jakub Oulehla, prostějovský domovarník, se kterým už dříve Deník dělal rozhovor. „S Davidem Kapsiou se známe už nějaký ten rok, a tak jsme se domluvili, že mu letos s prohlídkami vypomůžu. Znám to tady, takže to nebyl problém,“ řekl Jakub 

Autor: Adam Herink

Obnovená tradice. Na sto třicet bruslařů vyrazilo v pátek večer do prostějovských ulic.
Bruslaři rozsvítili prostějovské ulice
Závody na traktorech přilákaly přes třicet účastníků.
Ve Stínavě burácely traktory, možná naposledy