Moje Ambulance se stará o téměř sto devadesát tisíc pacientů.

„V rámci střednědobého plánu máme vytipovaná města, kde zvažujeme možnost otevření nového clusteru. Před finálním rozhodnutím vždy podrobně analyzujeme situaci v oblasti primární péče, jako je zájem o služby praktických lékařů ze strany veřejnosti a mnoho dalšího,“ uvádí předseda představenstva Moje Ambulance Karel Lukeš s tím, že Prostějov se stává devatenáctým městem v České republice, kde mají pacienti pobočky k dispozici.

Lékařské služby budou v Prostějově zajišťovat celkem tři lékaři a stejný počet zdravotních sester. Ambulance o velikosti dvě stě metrů čtverečných a provozní dobou ve všedních dnech od sedmi do devatenácti hodin se skládá ze dvou samostatně moderně vybavených ordinací, sesterny a prostorné čekárny s recepcí. Všechny prostory jsou přístupné bezbariérově.

Zdravotníci z prostějovské nemocnice obdrželi jako poděkování tisíc originálních lahví piva od řemeslného pivovaru Axiom Brewery. 26.6. 2020
Pěnivý dar prostějovské nemocnici. Zdravotníci dostali tisíc originálních lahví

Moje Ambulance při umisťování nových poboček vždy dbá na to, aby byly pro pacienty co nejdostupnější.

„Ta prostějovská proto leží v blízkosti zastávky MHD a disponuje dostatečným počtem parkovacích míst, které jsou pro naše pacienty plně k dispozici,“ dodává Lukeš.

Při návštěvě ordinací musí pacienti v souvislosti s COVID-19 dodržovat řadu bezpečnostních opatření. Objednávat se musí telefonicky nebo online na konkrétní dobu, aby co nejvíce omezili kontakt s dalšími pacienty v čekárně.

„S nástupem pandemie se ukázal význam distanční péče na pobočkách našich ambulancí. V našem segmentálním rozvržení ordinační doby už nyní pracujeme kromě standardní telefonické konzultace i s možností poskytování distančních služeb lékařem s využitím clickdock komunikace, to znamená nástrojem pro zabezpečení videokonzultace s pacienty,“ říká závěrem Lukeš.

MUDr. Milan Provazník, Poliklinika AGEL Olomouc
Úpal, průjem, klíšťata. Lékař z Hané radí, jak na letní strasti