Nabídka leží v Praze bez povšimnutí.

"Moje nabídka na odkup budovy místního nádraží minimálně dva roky nikoho nezajímá. Správa železnic kromě toho, že si mě jednou za čas vezme do úst, se mnou nikdy nekomunikovala," krčí rameny úspěšný podnikatel Richard Benýšek a pokračuje: "Podle mých informací nehodlá v nejbližší budoucnosti na budovu nikdo ani sáhnout. Avizovaná rekonstrukce se bude týkat pouze tratě a nástupišť. Místní nádraží bude obsluhováno na dálku z Kostelce na Hané."

Místní nádraží v Prostějově je jednou z historických dominant města. 10.12. 2020
Historická budova místního nádraží budí emoce. Zachrání ji město nebo milionář?
Místní nádraží v Prostějově je jednou z historických dominant města. 10.12. 2020
Místní nádraží zřejmě změní majitele. Bude jím město nebo soukromník?

Práce na Místním? Nejdřív v roce 2024

Vedení města jednalo se Správou železnic.

"Jednali jsme s představiteli generálního ředitelství Správy železnic a s vedení oblastního ředitelství Správy železnic Olomouc, kdy bylo jednáno o místním i hlavním nádraží," informoval náměstek primátora Jiří Rozehnal.

"Z jednání vyplynulo, že rekonstrukce hlavního nádraží jako celku začne v roce 2023, o rok později budou zahájeny práce na podjezdu na ulici Vrahovická. Aktuálně se zpracovává záměr projektu rekonstrukce místního nádraží jako celku. Následně po ukončení, bude možno řešit se Správou železnic způsob nabytí budovy Místního nádraží do majetku města," dodal Rozehnal.

Podle informací z magistrátu se začne na místním nádraží pracovat nejdříve v roce 2024.

"Dle Správy železnic je předpokládaný termín rekonstrukce místního nádraží jako celku rok 2024," potvrzuje náměstek Rozehnal a dodává: "Zájem města o budovu Místního nádraží samozřejmě trvá."

Primátor města Prostějov František Jura
Jako primátor udělám vše, aby se místní nádraží nebouralo, říká František Jura

Milionář z Olomouce cítí politický zájem

"Předpokládám, že to mají vymyšlené tak, že do voleb se nic dít nebude. S budovou se nehne a uvidí se až po komunálkách," má jasno Benýšek s tím, že ho jednání a postup Správy železnic s vedením Prostějova příliš nepřekvapuje.

"Ze strany zodpovědných pracovníků městské samosprávy cítím záměr, co nejvíce mě otrávit, aby mě to přestalo bavit. Kdyby město mělo o budovu opravdový zájem, tak už ji dávno má," říká Benýšek.

"Z mého pohledu nechápu, proč už město dávno budovu nezískalo. Mají možnost získat za dumpingovou cenu nemovitost, která má výtečnou dopravní obslužnost a může ji využít pro jakýkoliv úřad, kde musí být v kontaktu s lidmi," uzavírá nechtěný zájemce.