Rekreanti i vedení obce se však shodnou na tom, že areál se dvěma bazény chtějí zachovat.

„Mám dvě děti a jezdím do Nezamyslic vždy, když to jde. Děti se vyblbnou, já si odpočinu. Neumím si představit, že by koupaliště mělo zavřít," říká například Michala Bláhová.

Podle několika vyjádření by uvítalo koupaliště v Nezamyslicích i vedení městyse. Zatím však bude muset řešit možnosti, jaké v Nezamyslicích mají.

„Chystáme se budoucnost koupaliště projednat. Sám udělám vše pro to, aby bylo koupaliště v Nezamyslicích zachované," uvádí starosta městyse Vlastimil Michlíček.

Podle svých slov si zachování koupaliště přeje i zastupitel Drahomír Crha.

„Samozřejmě, že ano. Je stále spousta věcí k dořešení na zastupitelstvu. Koupaliště bylo navíc dle mých informací nabídnuto k prodeji," říká zastupitel městyse.

Majitelka areálu Ivana Jarošová tuto informaci potvrzuje. Dodává však, že to nemusí být jediná možnost.

„Na této letní sezóně jsme se shodli s obcí, že si letos starost o koupaliště vyzkouší. Vypadá to, že je vedení Nezamyslic zatím relativně spokojené. I proto, že počasí přeje," uvádí.

„Další dohodu předpokládáme někdy v září. Areál nabízíme do realitní kanceláře, městys by však v případě zájmu měl přednostní právo," vysvětluje.

Před začátkem tohoto léta koupaliště vyměnilo nájemce. Areál včetně restaurace měl v nájmu Aleš Lonc. Ten však podle svých slov nebyl spokojený s loňskou sezónou, během níž prodělal. Obec nakonec po několikatýdenním jednání přistoupila k pronájmu areálu. A starosta Vlastimil Michlíček tento krok tak v polovině koupací sezóny hodnotí.

„Zpětně to hodnotím velmi dobře, bylo to dobré rozhodnutí. Co se týká budoucnosti, je teoreticky možné, že bychom si areál opět vzali do pronájmu," říká o koupališti, kde aktuálně dospělí platí čtyřicet korun a děti do patnácti let dvacet. Po sedmnácté hodině se vstupné snižuje na polovinu.