„Do nového školního roku Cipísek připravuje nové programy pro celé rodiny s dětmi od miminek po předškoláky. V nabídce Mateřského centra jsou společné programy pro rodiče s dětmi od 9 měsíců do 4 let, mimiklub pro maminky s miminky, adaptační program pro děti před vstupem do školky, poradenství, besedy, semináře a kurzy pro rodiče, akce pro celou rodinu, kreativní večery a spousta dalších aktivit," vyjmenovala Markéta Skládalová z Mateřského centra Cipísek.

Pravidelné programy budou zahájeny až v polovině září podle přihlášených skupin, do té doby budou ve dnech od 2. do 12. září vždy od 8:30 do 12:00 hodin v prostorách mateřského centra probíhat zápisy.

„V době zápisů budou probíhat herny pro rodiče s dětmi bez programu a omezení věku. Jestliže je některý z programů obsazen, zapisuje mateřské centrum náhradníky, a v případě uvolnění zájemce informuje," vysvětlila Markéta Skládalová.

Mateřské centrum letos osmým rokem uspořádalo také příměstské tábory.

„S Mateřským centrem Cipísek si letos užilo prázdniny kolem osmdesátky dětí a rodičů . Malí i velcí účastníci se nejprve sešli na prostějovském dopravním hřišti v rámci programu Okolo kolem s Cipískem," uvedla Markéta Skládalová.

Rodiny s dětmi měli možnost navázat nová přátelství, která přetrvávají dlouhé roky.

„Rodiče a prarodiče s dětmi čekal výlet za panem myslivcem, pohádky, netradiční olympiáda, spousta výtvarných i pohybových aktivit a také hodně překvapení a zábavy pro děti i dospělé," sdělila Markéta Skládalová s tím, že úplně ti nejmenší pak měli doslova pohádkové prázdniny.

„Královský ples, výpravu za vodníkem, pečení dortu s pejskem a kočičkou a nejen to, si užily děti s rodiči a prarodiči v rámci tradičního pohádkového týdne s Cipískem, který byl posledním letním programem prostějovského Mateřského centra," dodala Markéta Skládalová.

Občanské sdružení Mateřské centrum Prostějov vzniklo jako iniciativa maminek na mateřské dovolené, které cítily potřebu dělat něco pro svoje i jiné děti a jejich maminky a rodiny. Centrum založily Marie Cagalová, Veronika Rychnovská, Blanka Sedláčková a Jitka Zapletalová. Díky podpoře ze strany města zahájilo mateřské centrum svoji činnosti v únoru 1999. Kmotrou Cipíska se stala světoznámá psycholožka a autorka mnoha knih s výchovnou tématikou Jiřina Prekopová, která v Prostějově prožila svoje dětství i roky do svojí emigrace. Nyní přijíždí do Prostějova jednou za dva roky a pořádá ve spolupráci s mateřským centrem přednášky pro širokou veřejnost.