Zazněly tak postupně díla Jiřího Suchého, Jiřího Žáčka či Josefa Kajnara. Samo publikum se ale také mohlo zapojit: v přestávkách mezi recitací si totiž vyzkoušelo, jaké to je zpívat podle dirigenta nebo i hlasové cvičení.

"Musím všem poděkovat, všechny recitátory chválím. A jsem ráda i za publikum. Bylo přátelské a protože se jednalo hlavně o příbuzné dětí, viděli prakticky naši ukázkovou hodinu," uvedla vedoucí uměleckého oboru Zdeňka Gregorová. Připomněla navíc, že děti se musely poprat i s trémou před zhruba čtyřicetihlavým publikem.

Například ale Adéla Hanáčková měla podle svých slov pro strach uděláno. Recitováním také strávila z aktivních účastníků na pódiu nejvíce času, však také básnička o Vráně, která se nakonec nestala operní pěvkyní, sklidila velký ohlas.

"Vybírala jsem si podle tématu. Nebylo nakonec moc těžké si báseň zapamatovat. A tréma? Zas takový problém to nebyl," prozradila ke svému přednesu ve chvíli, kdy se s rodinou chystala z kina.

Někteří diváci pak chodí ocenit práci svých ratolestí a vlastně i pedagogů pravidelně. Třeba Miluše Koudelová, která během představení nešetřila úsměvem.

"Mým favoritem je samozřejmě vnučka. Chodíváme ji podporovat často, zatím recituje zhruba jeden rok," řekla žena, která nebyla jediná, kdo se během hodinového programu pobavil. Básnička o opilé mouše, hadí rodině ale také puberťácích zkrátka dokáže své.

Nejdříve uložili zvířátka k zimnímu spánku, pak se pobavili v sokolovně.
Lampiony rozzářily Určice. Uspávání zvířátek si nenechaly ujít davy lidí
Frontman kapely Traktor Martin Kapek
Martin Kapek: Mám velké štěstí, že mě moje práce baví