Dodal také, že letos čeká přinejmenším ještě jeden krok směřující k vybudování kompostárny.

„Aktuálně není vypsané výběrové řízení. Během letoška ho ale určitě vypíšeme," řekl starosta s tím, že si zatím netroufá říct, kdy přesně by mohlo dojít k uskutečnění projektu.

Aktuální informace o vývoji zatím nemá stavební úřad v Konici, který záležitosti kolem stavby kompostárny řeší.

„O této variantě nic nevím," uvedl ředitel stavebního úřadu Tomáš Němec.

„Zastupitelstvo se tedy nejspíš nedohodlo. Vyzvali jsme starostu obce, aby k původně plánované lokalitě dodal nějaké materiály. Teď to ale vypadá, že stavba vznikne na jiném místě," dodal Tomáš Němec. Úřad podle jeho dřívějších slov čekal především na obecní úřad.

„Záleží teď na obci, kdy chybějící záležitosti dodá. Až pak vše oznámíme účastníkům řízení. Budou se řešit podklady, pak padne nějaké rozhodnutí a některá ze stran se ještě může i odvolat," řekl k přípravám na stavbu.

Alespoň ji nebudu mít za barákem

Ta vzbudila v obci nemálo emocí. Vedení Lipové uspořádalo i sezení pro obyvatele vesnice, kde význam kompostárny obhajovalo. Ne všichni lidé jsou však o její důležitosti nadále přesvědčení.

„Řízení kolem stavby je dle mých informací zastavené. Podle mě je trochu zbytečná. V pátek by mělo být zastupitelstvo obce tak uvidím, co se tam bude řešit," vyjádřil se Ivan Barták.

Muž proti skládce bioodpadu opakovaně veřejně vystoupil. Jednu pozitivní věc však na vývoji kolem kompostárny vidí. „Alespoň ji nebudu mít za barákem," uvedl pro Deník.