„Původně jsme měli být na zahrádce, ale vinou počasí jsme se přesunuli dovnitř. Děkuji řediteli Národního domu Jiřímu Hlochovi,“ uvedla předsedkyně pořádajícího Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.

Nabídka různých specialit byla opravdu široká. Nejcizokrajnější pochutinou byli stoprocentně mouční červi.

„Nikdy jsem to nejedl, tak jsem to zkusil. Není to špatné, ale má to nezvyklou chuť. Hůře se to kouše. Spíše bych to ale bral jako přílohu k nějakému jinému jídlu,“ popsal svou červí zkušenost Michal Hrubý z Prostějova.

Velká fronta se od začátku tvořila před stánkem s grilovanými chobotnicemi.

„Dělal jsem je z šesti kil, vyšlo to na čtyřicet porcí. Ty byly okamžitě pryč,“ uvedl Petr Sokol.

Vydařená akce měla i svá negativa.

„Jsem velice nešťastná z toho, že se na poslední chvíli tři až čtyři vařící, či pečící omluví. Myslím, že to je nefér k těm, kteří přijdou,“ uzavřela Sokolová.

Další díl Restaurant day se uskuteční v listopadu.