Sraz byl před místní základní školou, kde se už po čtvrté hodině začaly scházet početné skupiny lidí. Většinou se pak jednalo o rodiny s malými dětmi, které od pořadatelů na úvod obdržely svítící uši.

Krátce po půl páté odpoledne vyrazil osvětlený zástup na cestu obcí. V jednu chvíli to vypadalo, že nikde nekončí, protože lidí přišlo opravdu hodně. Po cestě pak přišlo na řadu několik zastávek, kde na malé návštěvníky čekala zvířátka. Nejdříve roztomilí králíci, pak liška, strašidelný vlk, medvěd a na závěr zajíc.

Průvod mířil do místní sokolovny, kde byl připraven bohatý doprovodný program. Prostor díky množství lidí praskal doslova ve švech.
„Opravdu jsme překvapeni. Nečekali jsme, že přijde tolik lidí,“ prozradili pořadatelé z místního sboru dobrovolných hasičů a kulturního klubu Určice.

BYL TO NÁŘEZ. Rocková kapela Traktor rozproudila Prostějov.
Traktor zoral prostějovské KaSko


Poté se na podiu vystřídaly se svým vystoupením děti ze základní a mateřské školy. Nemohla chybět ani pohádka. Ta byla tentokrát O sluneční paní a temné královně. A nehrál ji nikdo jiný, než ochotníci z hasičského sboru. Všichni účinkující sklidili bouřlivý potlesk

S nadšením ze sokolovny odcházeli i všichni hosté. Děti obdržely dárkový balíček a mohly vyhrát něco pěkného v tombole. Ten, kdo neměl štěstí, dostal alespoň lízátko.

„Na akci chodíme pravidelně. Především kvůli vystoupení, ale líbila se nám i zvířátka,“ uvedla Renata Řičicová z Určic. „Mně se nejvíc líbil medvěd, který se se mnou i mazlil,“ radovala se pětiletá Jůlinka, která čekala ve frontě na párek v rohlíku

Nejen, že se během večera pobavila celá vesnice, ale pořadatelé podpoří dobrou věc. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na dobročinné účely.

Připomenout si výročí 17. listopadu 1939 a 1989 přišlo k soše TGM v Prostějově asi padesát lidí.
Svíčky, Havlova fotka i Náměšť. Na náměstí TGM si připoměli 17. listopad